ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cele mai frecvente greseli de alimentatie - articole medicale

Cele mai frecvente greseli de alimentatieVrei sa arati bine, sa slabesti sau pur si simplu sa ai un stil de viata sanatos, insa, fara sa iti dai seama, faci niste greseli in alimentatie ori inca mai crezi in cateva mituri care te impiedica sa ajungi la rezultatul dorit.

Iata cateva dintre greselile pe care s-ar putea sa le faci, potrivit specialistilor consultati de salata un sos sarac un calorii nu este deloc o idee buna, dupa cum spun expertii. Ei afirma ca putina grasime in salata chiar ar ajuta corpul sa asimileze mai bine nutrientii. Multe legume sunt solubile in grasimi, ceea ce inseamna ca foamea iti va trece mai repede. Iti vei mentine senzatia de satietate mai mult timp si chiar pofta de dulciuri se va micsora. Pune pe langa salata niste branza de capra, ulei de masline, avocado sau nuci.

Laptele degresat este mai sanatos

Studiile arata ca laptele integral contine vitaminele A, D, E si K, toate solubile in grasimi, ceea ce inseamna ca atunci cand laptele este degresat complet, acestea nu mai sunt absorbite asa cum trebuie de catre organism. In plus, laptele nu este un aliment foarte gras, in sine. El are grasime doar 4%, comparativ cu smantana, care are 50%.

Asa ca in cazul in care nu bei litri de lapte zilnic, acesta nu ii va aduce niciun prejudiciu siluetei tale. In plus, vitaminele sale iti vor asigura dinti si oase sanatoase si un sistem imunitar imbatabil. Un studiu de la Universitatea Cardiff arata ca laptele integral scade si riscul bolilor de inima, accelerand si metabolismul.

Margarina este mai buna decat untul

De ani buni untul a fost inlocuit cu margarina, spunandu-se ca aceasta este mai "usoara", mai saraca in grasimi si calorii. Totusi, nu este nici pe departe asa, caci margarina este procesata si contine grasimi hidrogenate, care nu se pot dezintegra in sistemul digestiv si ficat. Astfel, aceste particule sunt stocate in celulele corpului, facandu-ti zadarnice incercarile de a slabi. Untul, pe de alta parte, este natural si rareori are aditivi.

El contine acizi grasi naturali numiti CLA, despre care s-a aratat ca reduc riscul bolilor de inima, consumati in doze mici, in fiecare zi.

Trebuie sa numeri caloriile pentru a slabi

Caloriile conteaza intr-adevar in procesul de slabire, dar nu sunt singurele. Teoretic, caloriile pe care le mananci versus cele pe care arzi determina slabirea. In realitate, insa, este putin mai complicat de atat. De exemplu, somonul si avocado sunt foarte bogate in grasimi si calorii. Un avocado are in jur de 275 de calorii, iar o portie de somon in jur de 170 de calorii, comparativ cu una de cod, care are doar 90 de calorii. Totusi, niciodata nu te vei ingrasa mancand aceste doua alimente.

Ele contin acizi grasi omega 3, prietenosi cu inima, si care ajuta la arderea mai eficienta a grasimilor. In acelasi timp, o dieta cu putine calorii nu inseamna ca o sa slabesti neaparat, ci poate sa duca la un deficit nutritiv in organism. Se va instala oboseala si imposibilitatea de a te concetra, iar pe termen lung vei acumula mai multe kilograme decat ai dat jos.

Fructe dimineata, la pranz si seara

Adevarul este ca si prea multe fructe strica, cea mai buna varianta fiind sa alegi intotdeauna legumele atunci cand iti este foame. Fructele sunt bogate in zahar natural, in special varietatile tropicale precum bananele, mango, sau cele foarte coapte. Cele mai slabe sunt cele cu coaja foarte subtire, precum fructele de padure, perele sau merele, acestea continand si mai multi antioxidanti.

Daca mananci prea mlte fructe deodata, este posibil sa iti creasca mult cantitatea de zahar din organsm, sa te simti energizat pe moment, dupa care sa cazi intr-o stare de moleseala, la fel ca in cazul in care ai consuma dulciuri. Cu legumele, insa, povestea sta altfel, ele fiind atat de sanatoase incat poti sa consumi chiar mai mult de 5 portii pe zi.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/cele-mai-frecvente-greseli-de-alimentatie-1175787




Cele mai frecvente greseli de alimentatie - articole medicale - startsanatate