ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cele mai intalnite mituri despre diete - articole medicale

Cele mai intalnite mituri despre dieteNe conducem viata dupa niste axiome pe care nu simtim nevoia sa le demonstram. Este valabil si in ceea ce priveste alimentatia, unde, mai ales daca incercam sa slabim, luam de bune sfaturile mamei, ale vecinei sau ale vanzatoarei din colt.

Sa fie totusi chiar asa de rau sa mancam seara sau sa comandam paste, stiind ca ingrasa, ori sa mancam carbohidratii si proteinele impreuna, asa cum spun multi ca nu ar trebui?

Realsimple si-a pus aceasta problema si a apelat la niste specialisti care sa faca lumina printre aceste axiome-mituri.

Nu manca dupa 8 seara

Ai auzit probabil mai multe variatiuni pe aceeasi tema, doar ora fiind diferita. Ti s-a spus ca ziua arzi usor caloriile, pentru ca esti activ, dar ca cele ingurgitate noaptea se transforma in grasimi si se depun.

Realitatea este ca aceste calorii nu stiu cat e ceasul. E adevarat insa ca raman in sistem putin mai mult, fiind insa arse a doua zi.

Singurul sfat este acela de a nu te priva de mancare intreaga zi, pentru a te infige cand ajungi acasa in orice, pentru ca atunci risti sa nu faci cele mai bune alegeri. Si tine minte ca nu trebuie sa treaca mai mult de 5 ore intre mese sau gustari.

Pastele ingrasa

Ai auzit, probabil, versiunea unanim acceptata, ca atunci cand mananci carbohidrati, acestia se transforma in zaharuri, care in cele din urma sunt stocate de organism sub forma de grasimi.

Realitatea este ca acesti carbohidrati nu te ingrasa, doar caloriile in plus sunt de vina, indiferent ca e vorba despre carbohidrati, grasimi sau proteine. Pe scurt, problema o reprezinta volumul consumat.

Cafeaua te ajuta sa slabesti

Mitul suna cam asa: cafeina taie senzatia de foame si "da un branci metabolismului". In realitate, e adevarat ca aceasta bautura energizeaza pentru moment metabolismul, insa cateva cesti de cafea pe zi nu te vor ajuta sa slabesti.

In plus, prea multa cafea, intre 4 si 7 cescute pe zi, poate avea ca urmare anxietatea, insomnia si cresterea ritmului cardiac si a tensiunii.

Asa ca bucura-te de doua cescute de cafea pe zi, dar ai grija cu ce le combini; frisca, zaharul sau alte adaosuri au un continut caloric important, chiar daca nu-ti vor da aceeasi senzatie de satietate pe care o obtii din macare.

Mai mult de atat va avea ca urmare insomnia, aflata in stransa legatura cu kilogramele in plus.

Proteine si carbohidrati, separat

Sunt voci care spun ca proteinele si carbohidratii au nevoie de enzime diferite pentru digestie, motiv pentru care ar trebui consumate separat, pentru o digestie mai buna si scaderea in greutate.

Realitatea este ca sistemul digestiv se poate descurca cu o varietate de grupe de alimente in acelasi timp. Nu exista vreo dovada ca a le consuma separat duce la scaderea in greutate.

Singura ta grija este aceea de a face perechi potrivite de alimente. Cele mai bune proteine se gasesc in lactatele sarace in grasimi, carne de pui si tofu, pentru ca acestea sunt sarace si in grasimi saturate.

Cei mai buni carbohidrati se afla in cereale integrale, fructe, legume, care se absorb mai greu si ofera energie pentru mai mult timp.

Mancarea de dieta te ajuta sa slabesti

Sunt multi cei care traiesc dupa aceasta regula. Insa aproape toti tind sa manance mai mult, aproape dublu, pentru ca stiu ca alimentele lor sunt mai sarace in grasimi, carbohidrati sau indulcite artificial. In cazul acestora, este vital sa consulte tabelul nutritional.

Daca ar alege versiunea "cu grasimi", senzatia de satietate ar veni mult mai repede, cantitatea consumata fiind mai mica, mai spun nutritionistii. In plus, unele studii au aratat ca exista o stransa legatura intre bauturile dietetice si kilogramele in plus.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-29-2010/cele-mai-intalnite-mituri-despre-diete-990681




Cele mai intalnite mituri despre diete - articole medicale - startsanatate