ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Celule din piele, transformate in nervi - articole medicale

Celule din piele, transformate in nerviCercetatorii americani cred ca, in scurta vreme, Alzheimerul si Parkinsonul ar putea fi tratate, ei obtinand, in cadrul unui experimet, nervi din celule ale pielii cobailor.

Chiar daca experimetul derulat la Universitatea Stanford, in California, s-a realizat pe soareci, oamenii de stiinta cred ca rezultatele ar fi valabile si in cazul oamenilor, fara a mai fi nevoie de celulele stem, relateaza Reuters.

"Acest studiu este un imens pas inainte", a explicat Dr. Irving Weissman, mentionand ca rezultatele actualului studiu ar putea permite reprogramarea celulelor comune pentru a fi transformate in altele care sa repare ficatul, sa trateze diabetul si chiar cancerul, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Nature.

Neuronii obtinuti in urma convertirii celulelor din pielea cobailor sunt complet functionali, a explicat si Dr. Marius Wernig, coordonatorul studiului. Acesta a explicat ca existau temeri ca experimentul va esua sau ca celulele vor trebui aduse intr-un stadiu primitiv, pentru a evolua intr-o cu totul alta directie.

Deja se incearca acelasi experiment si cu celule oemnesti, a mai spus el.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-28-2010/celule-din-piele-transformate-in-nervi-991040




Celule din piele, transformate in nervi - articole medicale - startsanatate