ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cinci mituri despre sport - articole medicale

Cinci mituri despre sportAlaturi de o alimentatie sanatoasa, sportul te poate ajuta atat sa te mentii in forma, cat si sa pierzi in greutate. Odata cu dezvoltarea asa-zisei industrii sportive (sali de fitness, aerobic sau body building), au aparut si primele mituri despre aceasta activitate.

Multe dintre aceste mituri ne pot impiedica sa pierdem in greutate in mod adecvat. In plus, unele mituri despre sport sunt folosite ca scuza pentru a nu face sport. De aceea, Regimes Maigrir va da cateva exemple de astfel de false informatii in legatura cu activitatea fizica:

Mitul nr. 1: Muschii se transforma in grasime daca nu faci sport in mod regulat

Fals! Muschii si grasimea sunt doua tesuturi complet diferite. Tesutul muscular are capacitatea de a conduce impulsurile electrice, care duc la relaxare sau la contractare, care ne permit sa ne deplasam. Tesutul adipos are rolul de stocare a energiei.

Mai mult, grasimea este localizata diferit in corp fata de muschi. De exemplu, grasimea viscerala este tesutul gras din jurul zonei abdominale, sub muschii abdominali. Tesutul adipos subcutanat se afla imediat sub piele.

Practic, din punct de vedere fizic este imposibil ca muschiul sa se transforme in grasime sau grasimea sa se transforme in muschi.

Daca incetati sa faceti sport, muschii se vor atrofia si va veti pierde din tonus, dar ei nu se vor transforma in grasime. In mod similar, daca nu mai faceti sport, corpul va stoca mai multa grasime in timp ce masa musculara scade.

Mitul nr. 2: Sportul le face pe femei prea musculoase

Fals! Femeilor le lipseste testosteronul, un hormon care le faciliteaza barbatilor capacitatea de a-si dezvolta masa musculara.

Altfel spus, barbatii au tendinta de a adauga masa musculara mai repede decat se pot arde grasimile. O femeie care face sport si urmeaza un regim alimentar echilibrat elimina excesul de grasime si va avea muschi mult mai tonifiati si nu va face o masa musculara excesiva.

Mitul nr. 3: Sportul nu are niciun beneficiu daca nu faci cel putin 30 de minute pe zi

Fals! Daca faci macar 10 minute de sport pe zi este foarte benefic pentru organism. Nu vei pierde neaparat in greutate, dar sportul nu are unicul scop de a slabi. Evident, 10 de minute de sport pe zi este mai bine decat de a nu face deloc.

Pana la urma, totul tine de obiectivele pe care le ai. Daca esti la inceputul activitatii sportive, 10 minute de fitness pe zi sunt excelente, daca vei adauga ulterior un numar fix de minute saptamanal. Treptat, pe masura ce creste nivelul de instruire sportiva, vor creste si beneficiile.

Mitul nr. 4: Daca faci incalzire previi leziunile

Nu neaparat! Incalzirea duce la cresterea fluxului sanguin la nivelul muschilor si ii pregateste pentru activitatea sportiva. Daca exagerati cu nivelul de greutate al exercitiilor in timpul sportului sau daca faceti miscari bruste, puteti oricand sa aveti parte de rupturi musculare.

De aceea, trebuie sa va faceti un program sportiv echilibrat si adecvat nivelului de miscare pe care il puteti face.

Mitul nr. 5: Fara durere fizica nu poti obtine rezultate

Fals! De fapt, durerea poate fi chiar un avertisment trimis de corpul tau, care iti spune ca mergi prea departe cu exercitiile. O durere usoara nu este neobisnuita, cum ar fi febra musculara pe parcursul a una-doua zile de la data in care ai inceput sa faci sport.

Daca durerile se intensifica, atunci inseamna ca ai exagerat cu exercitiile si este recomandat sa mergi la un medic.

In cele din urma, sportul aduce numeroase avantaje: o sanatate mai buna, energie, increderea in tine. Exista automat si anumite riscuri, dar a face sport trebuie sa fie o parte din viata ta, caci iti va aduce beneficii pe termen lung.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-22-2010/cinci-mituri-despre-sport-996525




Cinci mituri despre sport - articole medicale - startsanatate