ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cinci pasi pentru a-i asigura copilului tau un somn linistit si sanatos - articole medicale

Cinci pasi pentru a-i asigura copilului tau un somn linistit si sanatosSa doarma suficient este extrem de important pentru copilul dvs din mai multe motive - de la restabilirea necesarului de energie pana la construirea conexiunilor creierului (ca sa nu mai vorbim de faptul ca si mama si tata au nevoie de o pauza).

In plus, stiinta a aratat ca somnul are rol esential in procesul de crestere. Cresterea este un proces complex, care necesita mai multi hormoni de stimulare a diverse evenimente biologice in sange, organe, muschi si oase. Un hormon proteic secretat de glanda pituitara numit hormonul de crestere este un actor-cheie in aceste procese.

Mai multi factori afecteaza productia acestuia, printre care alimentatia, stresul si exercitiile fizice. La copiii mici, insa, factorul cel mai important este somnul. Hormonul de crestere este eliberat pe parcursul zilei. Dar, pentru copii, perioada cea mai intensa de eliberare este la scurt timp dupa inceputul somnului profund.

De cat somn au nevoie copiii

Copii cu varsta intre doi si trei de ani au nevoie de 12 - 14 ore de somn la fiecare 24 de ore (o combinatie de aproximativ 12 ore de somn noaptea si de la o ora si jumatate la trei ore de somn de dupa-amiaza). Copiii de 4 ani au nevoie de aproximativ 11-13 ore, cu aproximativ 11 de ore somn de noapte. De mentionat ca fiecare copil are nevoile sale individuale de somn, care pot diferi de cele ale copiilor de aceeasi varsta.

In lipsa unei perioade adecvate de somn pot aparea probleme de crestere. Productia de hormoni de crestere, de asemenea, poate fi perturbata in cazul copiilor cu anumite probleme de somn, cum ar fi apneea. Copii care nu dorm suficient pot avea si alte modificari ale nivelurilor de hormoni de asemenea. Astfel, hormonii care regleaza pofta de mancare pot fi afectati determinand copilul sa manance prea mult si sa aiba o preferinta pentru carbohidrati.

Mai mult, lipsa somnului poate afecta modul in care organismul metabolizeaza aceste alimente, determinand rezistenta la insulina, care este legata de diabetul de tip 2. Lipsa de somn in cursul noptii poate afecta, de asemenea, abilitatile motorii si concentrarea in timpul zilei, conducand la mai multe accidente si probleme de comportament, precum si la o performanta slaba la scoala.

Asigurati-i un somn bun

Cei mai multi copii au nevoie de mai mult somn decat cred parintii lor. Semnele care arata ca micutul dumneavoastra nu se odihneste suficient includ fie agitatie, fie letargie in timpul zilei, copilul adoarme mereu in masina si ii este greu sa se trezeasca. In cazul in care copilul dumneavoastra este hiperactiv cand vine ora de culcare sau da semne de oboseala inainte de a fi ora de somn sunt alte indicii ca programul sau de somn nu este adecvat.

Cinci pasi pentru un somn odihnitor:

• Stabiliti anumite ore pentru programul de somn si respectati-le cu strictete.
• Existenta unei rutine inainte de culcare, care sa "semnalizeze" copilului dumneavoastra ca e timpul sa se odihneasca. Aceasta ar putea include o baie sau o gustare, cititul unei povesti de culcare. Vorbiti-i sau cantati-i incet, in timp ce-l pregatiti de somn
• Asigurati-va ca si camera copilului dvs il "imbie" pe acesta la somn. Aceasta ar trebui sa fie intunecoasa si linistita.
• Evitati joaca galagioasa inainte de culcare. Aceasta il stimuleaza, in loc sa-l imbie la somn.
• Respectati acelasi calendar si aceeasi rutina pentru somn si la sfarsit de saptamana sau in vacante. Variatiile foarte rare nu vor provoca perturbari pe termen lung, dar nerespectarea repetata a orelor de culcare poate priva copilul dvs de odihna atat de necesara.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-11-2009/cinci-pasi-pentru-a-i-asigura-copilului-tau-un-somn-linistit-si-sanatos-914838




Cinci pasi pentru a-i asigura copilului tau un somn linistit si sanatos - articole medicale - startsanatate