ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ciocolata scade riscul mortii, in cazul bolilor de inima - articole medicale

Ciocolata scade riscul mortii, in cazul bolilor de inimaPersoanele care au supravietuit unui atac de cord si mananca ciocolata de trei ori pe saptamana risca mult mai putin sa moara din cauza unei boli de inima, potrivit unui nou studiu.

Studiul a demonstrat ca ciocolata reduce riscul mortii din cauza bolilor de inima in cazul barbatilor in varsta si in cazul femeilor aflate la postmenopauza, informeaza AFP.

Anumite studii anterioare au stabilit o legatura puternica intre produsele bazate pe cacao si reducerea tensiunii arteriale si o imbunatatire a fluxului sanguin.

Cantitile mici de ciocolata ofera o protectie mai mica, insa arata o imbunatire fata de situatiile in care nu se consuma deloc.

"Este ceva specific ciocolatei, nu am gasit beneficii ale dulciurilor in general", a declarat Kenneth Mukamal, un cercetator de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston si co-autor al studiului.

"Se pare ca datorita antioxidantilor din cacao", a mai spus cercetatorul.

Studiul, condus de Imre Janszky de la Istitutul Karolinska din Stockholm, a fost facut pe 1.169 de persoane care nu sufereau de diabet, cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani si a inceput prin anii `90, cand aceste persoane au fost internate dupa ce au suferit un atac de cord.

Inainte de a parasi spitalul, persoanele care au participat la studiu au fost intrebate despre obiceiurile alimentare, inclusiv cat de multa ciocolata au mancat. Au fost examinati la trei luni dupa ce au suferit atacul de cord si a apoi au fost monitorizati timp de opt ani.

Rezultatele au fost aceleasi si la femei si la barbati, la toate varstele.

Cercetatorii au luat in calcul si factorii care ar fi afectat rezultatul, adica consumul de alcool, obezitatea si fumatul.

"Sa fiu sincer, sunt destul de prudent in privinta ciocolatei pentru ca noi ne ocupam de problemele in greutatea a multor persoane", a spus Mukamal.

"Cu toate acestea, incurajez consumul ciocolatei in cantitati mici", a completat cercetatorul.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-15-2009/ciocolata-scade-riscul-mortii-in-cazul-bolilor-de-inima-853673




Ciocolata scade riscul mortii, in cazul bolilor de inima - articole medicale - startsanatate