ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Coada calului, leac pentru rinichi - articole medicale

Coada calului, leac pentru rinichiCoada calului, Equisetum arvense, pe numele stiintific, creste prin locuri umede, pe campii, pe malul raurilor de munte sau de-a lungul cailor ferate si, in functie de zona geografica, se mai numeste si parul porcului, barba ursului, coada iepei, nodatica, opintici, bradisor, coada manzului.

Coada-calului, o planta extrem de bogata in minerale, protejeaza inima si vasele de sange, are efecte antimicrobiene, antiseptice, anti-inflamatorii, conserva acuitatea vizuala si stimuleaza digestia. Dar cea mai apreciata calitate este cea de diuretic natural.

Printre substantele importante din compozitia sa se numara acidul salicilic, vitaminele B1 si C, flavonoidele, bioxidul de siliciu si sarurile de potasiu.

Intern, coada calului se poate administra sub forma de ceai, pulbere, tinctura. Ceaiul din coada calului se prepara dintr-o lingurita cu varf de planta, peste care se toarna o cana cu apa clocotita, dupa care, peste un minut, se strecoara. Se pot bea zilnic doua cesti de ceai.

Detoxifiant natural

Tinctura de coada-calului contribuie la eliminarea rapida a toxinelor din organism. Poate fi procurata de la plafar sau de la magazinele de produse naturiste, dar poate fi preparata, extrem de simplu, si acasa.

Se pun la macerat, la caldura, timp de doua saptamani, zece grame de planta uscata si maruntita in 50 ml de alcool alimentar. Amestecul se agita zilnic. Se filtreaza si se pastreaza la rece in sticle mici, de culoare inchisa. Din acest amestec se administreaza cate o lingurita de trei ori pe zi, timp de o luna pentru tratarea multor boli precum guta, bolile de piele, reumatismul si alergiile cutanate.

Pulberea de coada-calului se obtine macinand planta bine uscata si maruntita in rasnita de cafea. Se macina cat se consuma in doua saptamani, perioada dupa care planta isi pierde din calitati. Pulberea se pastreaza la rece, in borcane de sticla, inchise ermetic.

Se ia, pe stomacul gol, cate o lingurita rasa de pulbere, de trei - patru ori pe zi. S-a constatat ca pulberea este foarte eficienta si bine tolerata de organism in tratamentele de lunga durata.

Maceratul la rece este preferat pentru efectele sale diuretice sporite. Se prepara din sase linguri de planta uscata, puse intr-un litru de apa rece, pentru zece ore, lucru care se poate face seara. Dimineata se strecoara si, din lichidul ramas, se beau doua - trei cani pe zi timp de zece zile.

Atentie! Cura cu coada calului nu trebuie sa dureze mai mult de sase saptamani, deoarece poate provoca grave iritatii ale tractului digestiv. Se recomanda ca planta sa fie procurata de la magazinele de specialitate deoarece seamana foarte bine, la aspect, cu o alta planta, numita barba ursului, care este toxica.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/coada-calului-leac-pentru-rinichi-1186913




Coada calului, leac pentru rinichi - articole medicale - startsanatate