ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Copiii nascuti cu greutate mica intra mai repede la pubertate - articole medicale

Copiii nascuti cu greutate mica intra mai repede la pubertateBebelusii care vin pe lume cu mai putin de 3 kilograme ajung la pubertate mai repede decat ceilalti, ei avand si un risc marit de a dezvolta cateva tipuri de cancer.

Cei care iau repede in greutate in primii doi ani de viata sunt, de asemenea, expusi riscului de a intra la pubertate repede, arata un studiu recent, citat de The Telegraph.

Cercetarea, realizata de Research Institute of Child Nutrition din Dortmund, Germania, a mai aratat ca cei mai expusi acestui risc sunt bebelsuii care vin pe lume cu o greutate situata intre 2,5 si 3 kilograme, ei intrand la pubertate cu aproximativ 7 luni mai devreme decat cei care au cantarit mai mult la nastere.

In cadrul studiului, au fost monitorizati, de la nastere pana la varsta de 13 ani, 215 baieti si fete din Germania. Conform cercetarii, fetitele care iau repede in greutate in copilarie intra la menstruatie mult mai curand decat colegele lor.

Faptul ca ajung la pubertate mai repede reprezinta un risc atat pentru fete, cat si pentru baieti, acestia riscand sa sufere mai tarziu de cancer la san sau testicular.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-06-2009/copiii-nascuti-cu-greutate-mica-intra-mai-repede-la-pubertate-967938




Copiii nascuti cu greutate mica intra mai repede la pubertate - articole medicale - startsanatate