ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Copilaria stresanta reduce speranta de viata - articole medicale

Copilaria stresanta reduce speranta de viataO copilarie stresanta face ca existenta celui in cauza sa fie mai scurta decat cea a celor din jur, au descoperit cercetatorii americani.

Caracteristicile unei astfel de copilarii pot porni de la abuzul verbal sau fizic si ajunge pana la a trai in casa cu o persoana bolnava din punct de vedere mental. Cu cat sunt mai multe motive de stres in copilarie, cu atat existenta va fi mai scurta.

Dupa estimarile cercetatorilor, persoanele cu o copilarie stresanta traiesc, in medie, pana la 61 de ani, fata de 79 cat este speranta de viata a celor care nu au avut parte de asemenea experiente, relateaza Reuters.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat 17.337 de persoane, investigand experientele lor din copilarie. Mare parte dintre cei monitorizati au ajuns sa aiba probleme cu inima, plamanii sau ficatul la maturitate, din cauza traumelor din copilarie.

Potrivit oamenilor de stiinta, traumele din copilarie afecteaza sanatatea, punandu-si mai ales amprenta asupra dezvoltarii creierului, ducand si la depresie si anxietate. In plus, ei sunt si predispusi la un consum exagerat de alcool sau la fumat.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-10-2009/copilaria-stresanta-reduce-speranta-de-viata-914264




Copilaria stresanta reduce speranta de viata - articole medicale - startsanatate