ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Creste-ti performantele sportive cu cafeina! - articole medicale

Creste-ti performantele sportive cu cafeina!Vesti bune pentru iubitorii de cafea, cola sau ceai vin tocmai din Australia. Potrivit cercetatorilor, cafeina continuta de aceste bauturi creste performantele sportive, in cazul in care bautura este consumata inainte de a face sport, si alunga durerile musculare, dupa sesiunea de miscare.

In urma unui studiu realizat in Australia, a reiesit ca alergatorii, incepatori, amatori sau de performanta, si-au imbunatatit timpul cu aproximativ 10 - 12 secunde dupa ce au consumat 95 de miligrame de cafeina, echivalentul unei cani de cafea de 200 de grame.

In mai 2008, cercetatorii spanioli aratasera ca ciclistii deshidratati care au baut cafeina cu apa si au mancat carbohidrati au putut pedala mai repede pe distante mai lungi, chiar si in calduroasele zile de vara, conform Health.

Un alt studiu realizat tot in Australia a scos la iveala faptul ca glicogenul, combustibilul folosit de muschi in timpul exercitiului, este inlocuit mai repede atunci cand atletii consuma carbohidrati si cafeina, dupa sedintele intense de miscare.

In cadrul experimentului s-a observat ca ciclistii care consumasera mari cantitati de cafeina, 5 - 6 cesti de cafea tare, si ingerasera carbohidrati aveau cu 66% mai mult glicogen in muschi la patru ore dupa cursele istovitoare, in comparatie cu cei care consumasera doar carbohidrati.

Explicatia cercetatorilor este aceea ca substanta numita cafeina grabeste transportarea prin sange a glucozei catre muschi. Totusi, in ciuda beneficiilor demonstrate, nu se recomanda consumarea unei cantitati atat de mari de cafea.

Cafeaua nu deshidrateaza organismul

Numai ca aceste studii se cam bat cap in cap cu cele anterioare, care interziceau cu desavarsire consumul de cafea in zilele fierbinti de vara, pe motiv ca aceasta deshidrateaza. Tocmai de aceea, reporterii de la Health au contactat specialistii.

"Adevarul e ca o cantitate moderata de cafea, cola sau alte bauturi care contin cafeina nu deshidrateaza, mai ales daca esti obisnuiut sa le consumi", a explicat Nancy Clark, specialist in nutritie.

In afara de faptul ca te trezeste, cafeina stimuleaza creierul si imbunatateste concentrarea. S-a demonstrat chiar ca aceasta licoare te ajuta sa traiesti mai mult. E de ajuns doar sa mirosi cafeaua pentru a scapa de stres.

Insa conteaza intr-adevar cantitatea si sursa cafelei. Fiecare persoana reactioneaza diferit la acelasi dozaj. Nu presupune din start ca aceasta bautura va avea efectele scontate si in cazul tau!

O cantitate moderata de cafea o reprezinta circa 250 de miligrame pe zi, respectiv doua sau trei cesti. Cei mai multi dintre experti sunt de acord ca o ceasca de cafea rece face ca sesiunea de fitness sa fie mai usoara si mai putin dureroasa.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/08-31-2009/creste-ti-performantele-sportive-cu-cafeina-870607




Creste-ti performantele sportive cu cafeina! - articole medicale - startsanatate