ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cromoterapia, un alt mod de relaxare - articole medicale

Cromoterapia, un alt mod de relaxareTerapia culorilor este o practica veche de realaxare, folosita in Evul Mediu de catre vindecatori si vrajitori. Stiinta a confirmat ulterior insa efectele benefice pe care culorile le au asupra organismului.

Nu numai culorile preferate creaza o stare de confort ci si respingerea celor mai putin placute si intoarcerea la adevaratele nuante care produc incantare, informeaza Best-home-remedies.com.

Stiintific, culorile activeaza fotoreceptorii de la nivelul retinei, care transforma energia undelor perceputa initial in culoarea respectiva.

Retina contine fotoreceptori doar pentru recunoasterea culorilor albastru, verde, rosu, celelalte nuante fiind recunoscute drept combinatii intre acestea.

Culorile pe care le alegem pentru casa, masina sau haine au un efect imediat si profund asupra noastra. Pentru ca terapia prin culori sa fie eficienta, trebuie sa stim ce nuante pot fi alese pentru anumite stari si situatii.

Albastrul este culoarea relaxarii si calmului. La nivel organic, albastrul poate avea influente majore asupra reglarii tensiunii, pulsului si respiratiei. Mai mult, culoarea este recomandata copiiilor care sunt foarte agitati.

Medicii recomanda persoanelor care sufera de ulcer, probleme de spate, insomnii sau reumatism sa opteze pentru culoarea albastru la toate obiectele care ii inconjoara.

Verdele este culoarea relaxarii mentale. Persoanele care sufera de depresie sau anxietate, se pot trata printr-o vacanta prelungita la tara, unde verdele si albastrul sunt culorile predominante ale peisajului.

Verdele mai are efect de revigorare, combate oboseala sau problemele de inima. Mai mult, este si nuanta curelor de slabire.

Pentru copiii sau adultii care nu au pofta de mancare, violetul influenteaza apetitul si va scapa de migrene. Culoarea rosu actioneaza mai mult precum un excitant.

Culoarea pasiunii stimuleaza activitatea cerebrala, creste ritmul respiratiei si este cea mai potrivita pentru persoanele frigide.

Tehnica folosirii culorilor si a luminii este folosita de mii de ani. Efectele cromoterapiei asupra mintii, trupului si sufletului au transformat-o intr-un panaceu universal, recomandata chiar de specialisti.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/05-21-2009/cromoterapia-un-alt-mod-de-relaxare-759134




Cromoterapia, un alt mod de relaxare - articole medicale - startsanatate