ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum afecteaza bolile de rinichi barbatii - articole medicale

Cum afecteaza bolile de rinichi barbatiiAvand in vedere frecventa bolilor de rinchi, precum si consecintele lor, nu numai prin durerile puternice pe care le provoaca, dar si prin posibilele complicatii, doctorul Tenvir Chaudheri Turing, de la Universitatea din Calgary, Canada, si-a dedicat mai bine de un deceniu studiului acestora.

Lucrand in echipa cu colega sa, dr. Brenda Hemmelgarn, el a examinat aproape trei milioane de locuitori din Alberta, care in 1997, cand a inceput studiul, nu prezentau simptome de insufucienta renala. Studiul evolutiei lor s-a desfasurat pana in 2008.

Cercetarea a aratat ca riscul de a ajunge la o insuficienta renala este de 2,66% in cazul barbatilor si 1,76% in cazul femeilor, noteaza alcool si de excesele sexuale, ambele mai pronunate la barbati decat la femei.

In ceea ce priveste masurile care pot preveni deterioarea functiei renale, se mentioneaza in primul rand consumul de apa. Respectiv se impune un minimum de 2 litri pe zi, din care doua pahare baute pe stomacul gol, iar restul in prize mici, de-a lungul zilei.

Apa carbogazoasa, daunatoare rinichilor

Apa minerala este indicata numai in cazul tratamentelor prescrise de medici in statiuni, iar apa carbogazoasa este daunatoare rinichilor. Ideala ramane apa plata sau apa de la robinet, filtrata.

Pentru omul sanatos, se recomanda cate o cura de ceai renal, de patru ori pe an. Ceaiul renal se gaseste in farmacii, fiind un amestec de mai multe plante, selectionate.

La fel de utila este insa si consumarea de ceaiuri din plante culese, ca: macese, fenicul, pin, urzica, menta, ienupar. Se poate face ceai din fiecare planta in parte, alternandu-le cate una, ori din amestecul a doua sau mai multe din ele.

Toate ceaiurile renale se beau sub forma de infuzie. O cura dureaza 3 - 4 saptamani, administrandu-se trei ceaiuri pe zi, neindulcite. Ca mijloc preventiv, sunt suficente patru cure pe an.

Control al prostatei anual, dupa 50 de ani

Barbatilor li se recomanda, pentru a preveni bolile renale, sa evite bauturile alcoolice tari, iar dupa varsta de 50 ani sa-si faca anual un control al prostatei, hipertrofia acesteia putand influenta si sistemul urinar.

In trecut, tratamentele sistemului urinar erau rudimentare si empirice. Mijloacele de prevenire nu se cunosteau, bolile apareau frecvent, iar durerile erau insuportabile. Cei aflati in criza ajungeau la sinucidere.

Nu pot incheia aceste randuri fara sa amintesc cazul celebrului astronom si matematician danez Tycho Brahe, care, fiind invitat de imparatul Rudolf al II-lea la vanatoare, intr-o padure de langa Praga, in anul 1601, a avut o problema renala, chiar in timpul vanatorii. Se zice ca a decedat, neindraznind sa-i spuna imparatului ca simte nevoia sa mearga la toaleta.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/cum-afecteaza-bolile-de-rinichi-barbatii-1187094




Cum afecteaza bolile de rinichi barbatii - articole medicale - startsanatate