ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum ajuta gutuile organismul? - articole medicale

Cum ajuta gutuile organismul?Gutuile sunt bogate in vitaminele A, B si C, saruri minerale si acizi organici, si reduc colesterolul. Totodata, aceste fructe previn bolile cardiovasculare.

Gutuile sunt apreciate inca din antichitate. In sec. I, Plinius cel Batran, renumit medic, filosof si botanist al Imperiului Roman, vorbea despre puterile vindecatoare ale gutuilor, iar asiaticii foloseau zeama de gutuie pentru tratarea bolilor digestive.

Atat grecii, cat si romanii, considerau ca gutuile simbolizeaza iubirea, iar mirii primeau, ca dar de nunta, cosuri cu gutui, ca sa traiasca fericiti si sa aiba copii sanatosi.

La sfarsitul Evului Mediu, de exemplu, francezii erau renumiti pentru delicioasa pasta de gutui si pentru folosirea uleiului aromat obtinut din samburii de gutuie in fabricarea parfumurilor.

Gutuile mai ajuta organismul sa elimine substantele toxice. Aceste fructe pot fi consumate in stare proaspata sau sub forma de peltea, nectar, dulceata, compot ori ca garnitura la preparatele din carne.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-16-2008/cum-ajuta-gutuile-organismul-483701




Cum ajuta gutuile organismul? - articole medicale - startsanatate