ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum e mai bine: sa fii obez sau foarte slab? - articole medicale

Cum e mai bine: sa fii obez sau foarte slab?Despre persoanele supraponderale sau obeze se spune ca prezinta un risc crescut pentru o serie intreaga de afectiuni, ele riscand chiar decesul prematur. Un nou studiu arata insa ca e mai periculos sa ai o greutate mai mica decat cea normala decat sa fii obez.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, in comparatie cu oamenii de greutate normala, cei supraponderali sau obezi nu risca sa moara prematur, iar cei cu un grad mare de obezitate prezinta acest risc doar daca au diabet sau hipertensiune, relateaza MedicalDaily.

Este o parere impartasita de marea majoritate ca greutatea in exces mareste riscul de deces, insa studiul nostru nu a ajuns la acaesta concluzie, a declarat coordonatorul acestuia, Anthony Jerant, profesor la Universitatea California.

Analiza, publicata in The Journal of American Board of Family Medicine, s-a bazat pe monitorizarea a 51.000 de americani cu varste cuprinse intre 18 - 90 de ani, in perioada 2000 - 2005.

Subiectii au fost catalogati in functie de greutate ca fiind subponderali, cu greutate normala, supraponderali, obezi si cu obezitate severa. Toti au fost testati pentru diabet si hipertensiune, observandu-se ca riscul de deces era mai mare in cazul subponderalilor decat in cazul celor cu obezitate severa.

O posibila explicatie pentru acest fenomen este numarul tot mai mare al persoanelor supraponderale si obeze si faptul ca medicii sunt constienti de riscurile la care aceste persoane sunt expuse, motiv pentru care fac eforturi in a detecta si trata bolile asociate cu greutatea in exces de timpuriu.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/obezitate/cum-e-mai-bine-sa-fii-obez-sau-foarte-slab-1178162




Cum e mai bine: sa fii obez sau foarte slab? - articole medicale - startsanatate