ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum iti influenteaza somonul creierul - articole medicale

Cum iti influenteaza somonul creierulCorpul tau, in special creierul, este sensibil la toate alimentele pe care le consumi, acestea punandu-si amprenta intr-un fel sau altul asupra sa.

Somonul, spre exemplu, are numerosi nutrienti benefici creierului, el fiind numit adesea, si pe buna dreptate, "hrana pentru creier". Este un peste de apa rece, cu destul de multa grasime, in special acizi grasi omega 3, care au rol antiinflamator si ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare. Potrivit memoria. 120 de grame de somon salbatic au mai mult de 1.000 de UI de vitamina D, ceea ce inseamna mai mult de 250% din necesarul zilnic.

Vitamina B12

Vitamina B12 are mai multe functii, dar cea principala este de a sustine o transmitere corecta a mesajelor nervoase de la nivelul creierului si de a-i asigura acestuia o functionare corecta, mai ales in ceea ce priveste memoria pe termen scurt si functiile cognitive.

Persoanele care au deficit de vitamina D se pot comporta precum cele care sufera de Alzheimer, avand stari de depresie, iritabilitate si oboseala, iar creierul lor nefunctionand corespunzator.

Aceeasi portie de 120 de grame de somon iti ofera 110% din cantitatea zilnica de B12 recomandata.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/creier/cum-iti-influenteaza-somonul-creierul-1174488




Cum iti influenteaza somonul creierul - articole medicale - startsanatate