Soarele, baile in mare sau la piscina, au adaugat parului reflexe frumoase, insa l-au si fragilizat. De aceea, dupa incheierea sezonului cald, septembrie este o luna potrivita pentru a revitaliza podoaba capilara. Iata cateva sfaturi simple.
Alimente potrivite
Alimentatia sanatoasa este conditia esentiala pentru a mentine sanatatea parului, potrivit alimente foarte folositoare organismului in general, si pentru frumusetea parului in particular.
Acestea furnizeaza vitamine din grupul B, eficiente pentru a stimula reinnoirea celulelor, si in special cele ale foliculului pilos. Vitamina B5 impulsioneaza cresterea, B8 reglementeaza selectia de sebum, iar B6 intareste fibra capilara. In cazul unui regim alimentar saracacios, efectele sunt vizibile la nivelul parului si al unghiilor.
Spalarea corespunzatoare
Trebuie evitate spalarile zilnice care perturba productia de sebum si trebuie optat pentru un sampon de buna calitate. Sunt indicate clatirea din belsug cu apa pentru indepartarea in totalitate a samponului si uscarea libera (este de dorit a se folosi cat mai putin uscatorul de par).
Hidratarea
Asigura vigoare si elasticitate parului. In completarea curatirii cu sampon, se pot folosi cremele si mastile hidratante. Tot in acest scop sunt indicate si produsele pe baza de uleiuri vegetale (de masline, de migdale, de samburi de struguri) sau chiar folosirea ca atare a acestor uleiuri naturale.
Automasajul
Acesta at trebui sa devina unul dintre gesturile cotidiene, deoarece asigura activarea circulatiei la nivelul pielii capului, iar firul de par are de castigat, fiind hranit mai bine.
Automasajul se executa prin presare usoara, folosind degetele ambelor maini, cu miscari circulare de la ceafa catre frunte si inapoi. De asemenea, masajul trebuie efectuat si de la tample catre crestetul capului. Chinezii considerau ca, aproximativ cinci minute dedicate unui astfel de obicei, zilnic, intarzie incaruntirea parului.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ingrijire-corp/cum-iti-ingrijesti-parul-la-inceput-de-toamna-1190720