ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum mai putem folosi plantele medicinale - articole medicale

Cum mai putem folosi plantele medicinalePrimele medicamente pe care oamenii le-au folosit in lupta cu bolile au fost plantele, pentru ca pe acestea le aveau la indemana.

Plantele medicinale insa, nu se folosesc numai la ceaiuri, asa cum poate gresit ar intelege unii, ci au si alte intrebuintari, descoperite de cercetatori, toate pentru binele ori confortul nostru, al oamenilor.

Astfel, pedicuta, o planta prea putin cunoscuta si folosita la noi, se recomanda in tratarea durerilor reumatice si a carceilor care, de regula, se manifesta noaptea, prin contractarea muschilor si dureri foarte mari.

Pentru calmarea durerilor reumatice ori a durerilor de spate, se poate umple cu pedicuta o punga facuta din panza care, in caz de durere, se aplica pe locul cu pricina. Se recomanda ca planta sa fie inlocuita o data pe an. Pernuta poate fi scoasa afara, la aerisit, dar numai la umbra.

Menta, planta puternic aromata, este racoritoare. Un ceai de menta intr-o zi caniculara, energizeaza, taie setea, tonifica. Tot pentru zilele fierbinti, preparati apa de menta in felul urmator. Spala bine si taie, nu prea marunt, o tulpina proaspata de menta si pune-o de seara pana dimineata intr-o sticla de apa minerala. Se obtine o bautura excelenta pentru o zi fierbinte de vara.

In amestec cu busuiocul si cimbrisorul, menta poate fi folosita la parfumarea camerei in care lucrezi si dormi. Plantele medicinale nu sunt toxice si nu fac rau precum deodorantele de camera care sunt facute din chimicale. Acelasi amestec, menta, busuioc si cimbrisor poate fi folosit la inhalatii in caz de sinuzita, nas infundat sau dureri de cap persistente.

Levantica te scapa de tantari si molii. Tantarii nu iubesc mirosul de levantica. Tine in casa, la fereastra, ghivece cu flori de levantica sau buchetele de flori. Daca vrei sa iesi la o plimbare, dar ti-e teama ca tantarii sa nu-ti strice seara, unge-te cu ulei de levantica pe partile neacoperite ale corpului.

In dulapul cu haine sau in asternuturi pune saculeti plini cu levantica. Moliile nu vor mai avea acces pentru ca nici ele nu agreaza mirosul acestor flori albastre.

Persoanele agitate, nervoase, care sufera de insomnie, sa aiba intotdeauna, sub perna, un saculet plin cu levantica. Aroma acestor flori are o mare putere de a induce calmul, linistea si de a indeparta stresul.

Persoanele care au experimentat tratamentul cu comprese cu frunze proaspete de brusture spun ca s-au vindecat complet de discopatie cervicala, spondiloza lombara, reumatism. Frunzele de brusture au efect antireumatic, antisciatic si in ameliorarea durerilor provocate de spondiloza.

In caz de vanatai, julituri, taieturi, entorse, arnica, iti poate fi de un real folos. Tinctura de arnica poate fi procurata de la farmacii, plafar sau magazinele de produse naturiste, dar poate fi preparata si in casa. Se pun in apa 10, 20 gr de tinctura, se amesteca bine, pana la omogenizare, si se pune pe locul afectat sub forma de comprese.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/cum-mai-putem-folosi-plantele-medicinale-1183358




Cum mai putem folosi plantele medicinale - articole medicale - startsanatate