ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum ne hidratam in zilele prea calde - articole medicale

Cum ne hidratam in zilele prea caldeMeteorologii ne informeaza ca in zilele pe care urmeaza sa le traversam temperaturile vor fi foarte ridicate.

E bine sa ne informam si sa stim dinainte cum sa trecem mai usor peste zilele caniculare, cand setea este mare si apa parca niciodata suficienta.

Pentru sete se bea apa, plata sau de izvor. In zilele fierbinti se recomanda apa minerala pentru a reface stocul de minerale care se pierde prin transpiratie. Un pahar de apa la momentul potrivit reface fortele imediat, invioreaza si fortifica organismul. Aveti grija, insa, sa nu beti apa minerala tot timpul deoarece baloneaza si constipa. Nu beti apa rece, de la frigider. Tineti bidonul pe birou, in camera in care lucrati.

Un ceai de menta, cald, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine si aromat cu cateva picaturi de zeama de lamaie racoreste si face mai suportabila canicula de peste zi. E recomandat ca pe timp de canicula sa se bea cel mult doua cafele pe zi si, daca se poate, mai slabe ca de obicei.

Bauturile alcoolice ar trebui evitate deoarece deshidrateaza corpul si mai tare atunci cand este cald. Cand mercurul termometrelor o ia razna, veti vedea ca toata lumea consuma bauturi racoritoare cu cofeina, desi asta nu-i o solutie. Aceste bauturi contin foarte mult zahar si, alaturi de cofeina, deshidrateaza organismul.

E drept ca, pe moment, bauturile racoritoare ce contin cofeina invioreaza, dar nu tin de sete. Din contra, setea revine si mai puternic si nu poate fi astamparata decat cu apa, pentru ca numai apa asigura o buna hidratare si functionare a organismului.

Setea poate fi astamparata si cu fructe ori suc de fructe de sezon - cum ar fi caisele, zarzarele, piersicile, citricele. Stoarceti o portocala, un grepfrut si o jumatate de lamaie. Puneti si o lingurita de miere de albine, amestecati bine si sorbiti amestecul rar, in timp, pe parcursul a 15 - 20 de minute.

Aceasta bautura, suta la suta naturala, taie setea, energizeaza organismul prin cantitatea de minerale si vitamine continuta si face si caldura mai suportabila.

O alta bautura energizanta naturala se poate obtine storcand zeama unei lamai intr-un litru de apa. Limonada, pe care si-o preparau acasa si bunicii nostri, poate fi bauta ca atare, dar si indulcita cu foarte putina miere de albine.

Tot apa, de asta data de la chiuveta, racoreste instantaneu si reface fortele. Mainile, odata unite, vor fi asezate sub jetul puternic de apa rece, intregul organism inviorandu-se. Apa trebuie lasata sa curga macar 30 de secunde pe locul unde se aude pulsul batand. Va veti simti excelent.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/apa/cum-ne-hidratam-in-zilele-prea-calde-1172151




Cum ne hidratam in zilele prea calde - articole medicale - startsanatate