ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa devii vegetarian fara ca organismul tau sa sufere - articole medicale

Cum sa devii vegetarian fara ca organismul tau sa sufereDieta de tip vegetarian va ajuta sa va detoxificati organismul, dar si sa preveniti o serie de probleme de sanatate cum ar fi diabetul de tip 2.

Daca pana acum nu ati adoptat o astfel de alimentatie, atunci ar fi cazul sa o faceti cu pasi mici si nu printr-o dieta brusca, este sfatul dat de Examiner.com.

Pentru inceput este de ajuns ca macar una din mesele zilnice sa fie de tip vegetarian. Ulterior puteti trece la doua din cele trei mese sa fie cu alimente specifice dietei vegetariene. Mentineti acest obicei timp de cateva saptamani.

Odata ce eliminati carnea din dieta, elementele sale nutritionale trebuie inlocuite. Astfel, este recomandat sa consumati fasole pentru fibra, cereale integrale pentru proteine, legume verzi pentru clorofila si fructe pentru fitonutrienti.

Urmatorul pas in drumul catre o alimentatie vegetariana este sa impartiti in patru grupe alimentele din dieta voastra.

1. Plante leguminoase. Aici se incadreaza fasolea, soia si mazarea. Trebuie sa le consumati in cantitati mici: aproximativ trei portii zilnice reprezentand ca gramaj cam jumatate de ceasca. Puteti consuma de asemenea chiar si lapte de soia.

2. Cereale integrale. Este recomandat sa le consumati ca atare si nu prelucrate. Putei chiar sa le consumati cu diferite toppinguri de fructe, cele mai delicioase fiind cele de afine sau de cirese.

3. Legumele propriu-zise. Aici se incadreaza cartofii, broccoli, conopida, spanac, varza, precum si orice alte legume verzi.

4. Fructele. Sunt al patrulea grup alimentar, cele mai recomadate fiind strugurii, ciresele, afinele si merele, deoarece au un continut mic glicemic. Evitati-le pe cel care maresc glicemia, cum ar fi pepenele verde si pepenele galben.

Mancati trei sau mai multe portii de fructe pe zi. O portie reprezinta un fruct sau 1/2 de ceasca de fructe tocate. Mancati fructe intregi si evitati sucul de fructe, dar si fructele uscate pentru ca au prea mult zahar.

Puteti realiza un sos pentru salata dintr-un amestec de suc de rodii, suc de lamaie si cidru de mere.

Daca sunteti supraponderali sau suferiti de diabet zaharat, stati departe de uleiuri care stimuleaza pofta de mancare. Aveti grija: uleiul de masline contine 13 la suta grasimi saturate.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-08-2009/cum-sa-devii-vegetarian-fara-ca-organismul-tau-sa-sufere-878200




Cum sa devii vegetarian fara ca organismul tau sa sufere - articole medicale - startsanatate