ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa mananci legume cu placere - articole medicale

Cum sa mananci legume cu placereNu poti ramane indiferent in fata legumelor. Ori le iubesti ori le detesti, de mancat insa trebuie sa le mananci daca vrei sa te mentii sanatos. Cum faci sa le inghiti, chiar daca nu iti plac?

Pentru inceput, e nevoie de cateva scurte explicatii pentru toti cei care nu le pot privi in farfurie, chiar daca stiu ca ele reprezinta o sursa pretioasa de fibre naturale, antioxidanti si vitamine.

Nu ne nastem "iubitori de legume" sau invers. Cei mai multi, suntem de fapt "traumatizati" in copilarie, cand ni se baga pe gat tot felul de piureuri si sosuri lipsite de gust care ne raman intiparite in memorie, scrie webmd.com.

Altii ajung sa deteste legumele dupa ce sunt obligati sa tina anumite diete fie din cauza unor boli, fie din cauza ca vor sa slabeasca. Daca astfel de perioade sunt ceva mai lungi, este de inteles ca nu mai pot vedea un morcov in fata ochilor.

Cercetari recente arata insa ca ar putea exista si o oarecare aversiune innascuta fata de aceasta grupa de alimente, mai precis ca exista persoane ai caror receptori gustativi prezinta o sensibilitate ridicata fata de diverse substante continute in legume.

Una peste alta, intrebarea ramane: cum depasim acest hop?

"Secretul consta in asocierea legumelor cu arome si texturi care ne plac, in combinatii alimentare cu care sa ne obisnuim mai usor si care sa ni se para chiar gustoase la un moment dat", explica Karen Collins, nutritionist la American Institute for Cancer Research.

De asemenea, foarte importante sunt si mirodeniile, gen piper, busuioc, cimbru, tarhon sau hrean, care, adaugate in mancare, pot da savoare legumelor preparate in diverse moduri.

Iata alte ponturi oferite de sursa citata:

Foloseste sosuri, rontaie-le crude

Adauga legume pe care le accepti cat de cat in mancaruri pe care le consumi cu mare placere: spanac in omleta, ciuperci in pilaf, morcovi copti in lasagna.

Chiar daca mai lasi din ele pe fundul farfuriei, pune cat de multe legume proaspete poti in supa sau ciorba. O mare parte din substantele lor nutritive vor ajunge in lichidul hranitor, prin urmare si in stomacul tau.

Strecoara legumele pe care le agreezi mai putin in salatele care iti plac foarte mult. Doua felii de rosie, trei-patru de castravete si cateva rondele de ardei gras vor da salatei un colorit si un parfum imbietor.

Incearca sa le consumi crude, daca ti se par neplacute la gust dupa ce au fost fierte in mancare. Cu timpul, vei ajunge sa rontai un morcov sau sa dai gata rapid si cu placere un castron de gulie rasa.

Si mai gustoase sunt sucurile de legume. Gasesti in magazine sucuri de rosii sau de sfecla, preambalate, in timp ce acasa iti poti prepara singur astfel de bauturi racoritoare si energizante.

Adauga legume pe gratar, langa carne. Nu numai ca vei innebuni toti vecinii cu mirosul extraordinar, dar vei schimba si gustul in aparenta fad al legumelor. Frigaruile sunt delicioase!

Foloseste sosuri aromate, mustar, ketchup, pentru a schimba gustul si culoarea mancarii din farfurie. Nu minimaliza importanta aspectului.

Chiar daca, in secret, iti place sa mananci de la fast-food, comanda de fiecare data si o mica salata de cruditati. Atmosfera placuta si discutiile cu prietenii te vor face sa inghiti legumele din salata mai usor.

Nu iti rasplati copiii dupa ce au inghitit, cu noduri sau nu, o rosie, un ardei sau o ceapa verde. Daca faci asta, ei vor intelege ca a manca legume nu este ceva obisnuit, ci o favoare pe care ti-o fac tie.

Secretul final: apeleaza cu incredere la ...branzeturi. Cubuletele de branza sau cascavalul ras fac miracole intr-un castron cu broccoli, ridichi, ceapa si cateva boabe fierte de mazare.

Pofta buna!
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-01-2009/cum-sa-mananci-legume-cu-placere-961369




Cum sa mananci legume cu placere - articole medicale - startsanatate