ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa-ti imbunatatesti relatia cu mancarea - articole medicale

Cum sa-ti imbunatatesti relatia cu mancareaO persoana obisnuita ia aproximativ 200 de decizii legate de hrana in fiecare zi: ce sa manance, cand sa manance si unde. Asta inseamna 200 de sanse zilnice sa alegi ce e mai bine pentru tine - sau sa esuezi lamentabil, consumand doar junk food.

Din pacate, pentru cei mai multi dintre noi, alimentele nu sunt cu nimic mai mult decat un gen de combustibil, ceva ce potoleste "revolta" stomacului. Sau ceva de care ne folosim ca sa alungam stresul ori plictiseala.

Ce s-a pierdut pe drum este bucuria de a manca simplu, decoperind noi si noi gusturi, texturi si arome, este de parere un expert citat de MSNBC, Lucia Watson.

Putem sa restabilim relatia dintre noi si hrana intelegand mai multe despre cum se produce aceasta si care este drumul ei pana in farfurie. Dezvoltand o relatie pozitiva cu hrana noastra poapte fi cheia catre mentinerea unei greutati coresponzatoare, explica Watson.

Inchide aparatura atunci cand mananci!

Mare parte din populatie ia masa in compania televizorului, computerului, celularului sau iPdod-ului. Aceste aparate te distrag de la activitatea de baza, mancatul, lipsindu-te de experientele care deriva din asta.

Daca inchizi toate aceste aparate vei "interactiona" cu mancarea intr-un mod extrem de intim, exolica Watson. Este inceputul unei relatii speciale, in care vei deveni din ce in ce mai preocupat de felul in care aceasta arata, miroase sau de gustul ei.

Imprieteneste-te cu un pietar

Toamna este un bun prilej sa strangi mana unui taran sau pietar. Vorbeste cu el despre felul in care isi cultiva legumele, despre felul in care le ingrijeste, cum le depoziteaza, ce ingrasamant foloseste etc.

El te poate invata cum sa alegi ce e mai bun, ce sa ocolesti si de ce. Si nu in ultimul rand, ramane-i loial. Asa te asiguri ca ceea ce iti va spune va fi adevarul gol-golut.

Si inca ceva, incearca sa cumperi legume sau fructe produse la tine in zona. Asa te asiguri ca sunt mai proaspete, din momentul in care transportul cu siguranta n-a durat prea mult.

Gateste cu copiii

"Mancarea este un mister in ochii unui copil", spune Watson, lucru pe care il poti proba si tu oricand.

"Copiii sunt curiosi, interesati de tot si, cumva, aventurosi. Cand gatesti cu un copil, experienta devine una capabila sa-ti schimbe tie si lui perceptia asupra lucrurilor.

Raspunzandu-i la intrebarile legate de cum a crescut acea leguma, de unde a venit si cum poate fi folosita, copilul invata ca hrana inseamna amuzament, iar a gati e chiar distractiv", explica Watson.

In prezent, prea putine familii mai gatesc, convinse fiind ca aceasta ocupatie e doar o pierdere de timp.

In realitate, aceasta activitate este un prilej perfect de a petrece timp de calitate cu copiii, apropiindu-te de ei, dand tonul unor conversatii extrem de interesante de ambele parti, oferindu-le acestora lectii de viata si ajutandu-i sa-si faca obiceiuri sanatoase, pe care nu le vor uita curand.

Din pacate, parintii pleaca de la premiza ca micutii lor sunt mofturosi. In realitate, copilul isi permite sa faca mofturi si sa devina selectiv cand e vorba de mancare doar atunci cand nu ii este cu adeavarat foame.

Gustarile nepotrivite si dulciurile consumate intre mese nu vor face decat ca urmarea sa fie mofturile la masa. Adevarul e ca mancarea devine mai buna si mai apreciata atunci cand copilului ii este foame macar putin. Si in cazul adultilor este valabil acest lucru .

Foamea ne deschide cumva ochii, ajutandu-ne sa fim un pic mai atenti la ceea ce avem in farfurie, atenti la fiecare dintre gusturi si arome.

Asa ca, in loc sa ne facem de lucru prin frigider si camara in mod constant pana la masa, mai bine inchidem bucataria cu doua ore inainte de masa si cel putin o ora dupa.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-07-2009/cum-sa-ti-imbunatatesti-relatia-cu-mancarea-878128




Cum sa-ti imbunatatesti relatia cu mancarea - articole medicale - startsanatate