ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa tii in frau riscul de osteoporoza - articole medicale

Cum sa tii in frau riscul de osteoporozaDupa varsta de 30 de ani, subtierea oaselor este un proces natural si nu poate fi oprit complet. In cazul femeilor, osteoporoza este unul dintre cele mai evidente dovezi de imbatranire a sistemului osos.

De aceea, femeile tinere trebuie sa fie constiente de riscul de a dezvolta osteoporoza si sa ia masuri din devreme pentru a incetini progresul acestei boli si pentru a preveni complicatiile.

Este recomandat ca femeile sa aiba un regim alimentar bogat in calciu si vitamina D. Aportul de calciu zilnic recomandat pentru adulti pana la varsta de 50 de ani este de 1.000 mg pe zi, informeaza Webmd.ro.

Femeile cu varsta de peste 50 de ani au nevoie de 1.200 mg de calciu in fiecare zi.

Vitamina D este esentiala pentru absorbtia calciului in oase si muschi. Studiile au aratat ca vitamina D poate reduce la o persoana in varsta de riscul de a se dezechilibra din cauza problemelor osoase cu 22%.

Pe langa aportul de calciu si vitamina D, femeile trebuie sa faca regulat exercitii fizice, cum ar fi mersul pe jos, jogging, urcatul scarilor, exercitii de dans sau ridicarea de greutati.

Evitarea alcoolului este un element esential. Femeile care beau mai mult de un pahar de alcool pe zi au un risc mai mare de a suferi de osteoporoza. Fumatul contribuie si el la marirea riscului de a dezvolta osteoporoza.

Alimentatia zilnica ii furnizeaza unei persoane doar jumatate din cantitatea de calciu de care are nevoie, asa ca uneori va fi nevoie sa se apeleze la suplimente.

O solutie ar fi si introducerea in consumul zilnic a unor legume bogate in calciu, precum spanacul si broccoli. Alimentele din soia si pestii grasi precum somonul, dar si sardinele, sunt de asemenea surse excelente de calciu.

A.B.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-15-2009/cum-sa-tii-in-frau-riscul-de-osteoporoza-854849




Cum sa tii in frau riscul de osteoporoza - articole medicale - startsanatate