ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cuperoza, roseata continua a fetei - Ce spune medicul - articole medicale

Cuperoza, roseata continua a fetei - Ce spune mediculIn trecut, cine era rosu in obraji era considerat sanatos si vesel, dar adevarul esre ca aceasta roseata ascunde o afectiune, si anume cuperoza.

Asta nu inseamna ca daca te inrosesti putin cand iesi la frig sau cand vorbesti in public ori ii oferi un cadou persoanei pe care o placi, automat ai si o boala de piele.

In schimb, daca vinisoare subtiri de sange se vad mai tot timpul pe tenul tau, trebuie sa te machiezi pentru a scapa de ele, cel mai probabil exista o problema, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon.

Simptome

Este nevoie de o tratare cat mai rapida si precoce a cuperozei pentru a putea fi eliminata. Prima data venele apar doar in situatii speciale, cum ar fi stresul, temperaturile reci sau poate prea fierbinti.

De asemenea persoanele care beau au aceasta problema, de unde si ideea preconceputa a oamenilor ca mai toti cei care au fata rosie trebuie sa consume bauturi alcoolice in mod regulat (lucru fals).

La femei, cuperoza apare in special pe obrazji, mai ales dupa menopauza, pe cand barbatilor le este afectat nasul, care se si mareste usor. In cazuri rare, pot sa apara vene umflate si rosii si pe pleoape.

De cele mai multe ori, ea apare intre 30 si 55 de ani, in special in cazul persoanelor cu pielea si parul deschise la culoare.

Tratament

In prezent, exista posibilitatea de a trata cuperoza cu laser. Acesta tinteste vasele care nu functioneaza cum ar trebui si face in asa fel ca ele sa se sclerozeze in cateva saptamani si sa dispara, fiind resorbite de catre organism.

Este bine ca aceasta procedura sa se faca in lunile de toamna si iarna, cand temperaturile nu sunt ridicate, pentru ca soarele poate sa faca boala sa reapara.

In plus, in fiecare dimineata spala fata cu produse blande cu tenul si foloseste creme pe care ti le indica medicul dermatolog.

Diminueaza si din stres, pentru ca si acesta poate sa fie o cauza a aparitiei problemelor de piele.

Fa exercitii fizice, care pun circulatia in miscare, dar evita-le pe cele foarte intense, care pot sa produca probleme la persoanele cu predispozitie catre rozacee.

Foloseste putin fond de ten, pentru a mai reduce din disconfortul psihic si evita produsele ce contin alcool, mentol sau eucalipt.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/pielea/cuperoza-roseata-continua-a-fetei-ce-spune-medicul-1198167




Cuperoza, roseata continua a fetei - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate