ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

De ce este importanta sarea pentru organism? - articole medicale

De ce este importanta sarea pentru organism?Aproape toti am citit sau am auzit de povestea "Sarea in bucate" cand eram mici. Acum aflam ca in afara gustului dat mancarii, sarea ajuta la mentinerea volumului lichidelor extracelulare, ceea ce o transforma intr-un aliment indispensabil organismului.

"Doza optima este de 5 grame pe zi, considerand inclusiv sarea ascunsa in diferitele alimente, deoarece exista sare pana si in fructe", a declarat medicul nutritionist Mihaela Bilic, pentru Gandul.

Bilic a specificat ca persoanelor sanatoase nu trebuie sa le fie frica de excesul de sare, deoarece organismul are mecanisme complexe de reglare: cresterea concentratiei de sodiu in sange, determina eliberarea hormonului numit aldosteron si senzatia de sete, ceea ce duce la eliminarea renala a excesului de sare si apa.

"Este recomandat sa se consume sare imbogatita cu iod pentru a preveni tulburarile de functionare a glandei tiroide. Sarea de mare este saraca in iod, deoarece acesta se evapora in cursul procesului de cristalizare", mai spune medicul.

Medicul aminteste ca nu trebuie sa ne gandim ca nu vom asimila destula sare pe parcursul unei zile, doarece aceasta se gaseste in aproape toate alimentele pe care le consumam.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-04-2009/de-ce-este-importanta-sarea-pentru-organism-966612




De ce este importanta sarea pentru organism? - articole medicale - startsanatate