ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

De ce sa dormi mai mult - articole medicale

De ce sa dormi mai multFiecare persoana adulta are nevoie de noua ore de somn in fiecare noapte pentru a se odihni si a putea functiona cum trebuie.

Iata de ce este bine sa nu pierzi orele de odihna, conform boli legate de stabilitatea mintala.

2. Inima: femeile care dorm 5 sau mai putine ore pe noapte au indicele de inflamatie mai ridicat decat acelea care dorm minim 7 ore, potrivit unui studiu din Marea Britanie. O alta cercetare, realizata la Universitatea Columbia din New York, sugereaza faptul ca prea putin somn creste riscul aparitiei hipertensiunii.

3. Greutatea: daca nu dormi suficient, va aparea un dezechilibru hormonal care se va oglindi in felul in care te alimentezi. Concret, vei incepe sa te ingrasi. Femeile care dorm mai putin de 5 ore pe noapte au o rata a ingrasarii mai mare in decursul a 16 ani, comparativ cu cele care dorm 7 ore pe noapte, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea Case Western Reverse, din Cleveland.

4. Sistemul imunitar: cu cat dormi mai putin, cu atat esti mai predispus la raceli, gripa si infectii. Cercetatorii germani spun ca o noapte de odihna, la oamenii tocmai vaccinati impotriva hepatitei A, intareste sistemul imunitar.

5. Hormonii: un program de somn haotic creaza fluctuatii in nivelul cortizolului, hormonul stresului, potrivit unui studiu de la Universitatea Dalhousie, din Halifax. In plus, mai putin de 5 ore de somn pe noapte cresc riscul de rezistenta la insulina si diabet de tip 2.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/somn/de-ce-sa-dormi-mai-mult-1185663




De ce sa dormi mai mult - articole medicale - startsanatate