ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Deficienta de zinc, mai periculoasa decat se credea - duce la cancer - articole medicale

Deficienta de zinc, mai periculoasa decat se credea - duce la cancerOamenii de stiinta au descoperit in premiera ca deficienta de zinc, care poate aparea natural odata cu inaintarea in varsta, duce la slabirea sistemului imunitar si aparitia inflamatiilor in organism, care sunt asociate cu o serie intreaga de boli, cum ar fi cele de inima, diabetul, bolile autoimune si chiar cancerul.

Studiul realizat de oamenii de stiinta de la Institutul Linus Pauling din cadrul Universitatii de Stat din Oregon a scos in evidenta faptul ca, pe masura ce trec anii, nevoia de zinc creste, iar capacitatea organismului de a-l asimila scade, relateaza dieta contine acest element in cantitate suficienta. Abia cand subiectii au primit de 10 cantitatea de zinc necesara organismului nivelul inflamatiilor a scazut, se arata intr-un raport publicat de Journal of Nutritional Biochemistry.

Anterior se aratase ca deficienta de zinc afecteaza ADN-ul.

Potrivit lui Emily Ho, coordonatorul studiului, un nivel mediu de inflamatii in organism este normal, insa in exces acesta este asociat cu aproape orice boala degenerativa la care te poti gandi, inclusiv cancer sau boli de inima. Inflamatiile, aparute de pe urma deficientei de zinc, reprezinta un factor in bolile de pe urma carora cei mai multi oameni mor.

De aceea, oamenii de stiinta implicati in studiu recomanda ca populatia varstnica sa ia suplimente de zinc de 11 miligrame pe zi, in cazul barbatilor, si de 8 miligrame pe zi, in cazul femeilor.

In ceea ce priveste alimentele care pot furniza zinc, acestea sunt fructele de mare si carnea. Mai dificil de asimilat este zincul provenit din cereale si legume, de unde si carentele pe care le au vegetarienii.

Zincul este esential in protejarea organismului de stresul oxidativ si procesul de reparare a ADN-ului.

Suplimentele de zinc trebuie administrate cu atentie, pentru ca daca se depasesc 40 de miligrame pe zi poate fi afectata absorbtia altor nutrienti necesari, inclusiv fierul si cuprul.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/deficienta-de-zinc-mai-periculoasa-decat-se-credea-duce-la-cancer-1193378




Deficienta de zinc, mai periculoasa decat se credea - duce la cancer - articole medicale - startsanatate