ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Diabeticii pot scapa de injectii - articole medicale

Diabeticii pot scapa de injectiiPentru a-si tine sub control nivelul zaharului din sange, majoritatea diabeticilor isi injecteaza insulina. Insa cercetatorii americani au pus la punct un dispozitiv care i-ar putea scapa pe diabetici de aceasta rutina obositoare: inhalatorul de insulina.

Acest dispozitiv a fost creat de MannKind Corporation, o companie producatoare de medicamente din Valencia, California, relateaza The New York Times.

Cu ajutorul dispozitivului, pudra de insulina, numita Afresa, ajunge in plamani, unde se dizolva, si ajunge apoi in sange, explica Matthew J. Pfeffer, din cadrul MannKind.

Totusi, insulina inhalata nu este o noutate, ea fiind introdusa de Pfizer, prin produsul sau Exubera, in 2006. Insa dispozitivul lansat in urma cu trei ani era destul de mare si de greu de folosit, motiv pentru care nu si-a castigat popularitatea.

Prin comparatie, cel care asteapta acum aprobarea din partea Food and Drug Administration din SUA incape intr-o palma, fiind foarte usor de folosit si foarte eficace.

O alta versiune a produsului se afla in lucru, aceasta fiind chiar mai mica.

Dispozitivul care asteapta aprobarea pentru a fi produs in serie este destinat atat pacientilor cu diabet de tip 1, care apare adesea in copilarie, cat si celor cu diabet de tip 2, care apare la maturitate sau in cazul persoanelor in varsta.

Daca obtine aprobarea FDA, inhalatorul va iesi pe piata la anul.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-12-2009/diabeticii-pot-scapa-de-injectii-915913




Diabeticii pot scapa de injectii - articole medicale - startsanatate