ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dieta anticolesterol - articole medicale

Peste un sfert din decesele prin boli cardiovasculare ar putea fi prevenite daca am reduce cu doar 10% nivelul colesterolului. Pestele, usturoiul, migdalele si alte câteva alimente consumate în mod regulat ne prelungesc viata cu ani buni.

Milioane de vieti ar putea fi prelungite adoptând o alimentatie sanatoasa, care sa previna acumularea colesterolului în organism. Statisticile arata ca sapte din zece adulti cu vârsta peste 45 de ani au un nivel crescut al LDL colesterolului, asa-numitul colestrol "rau". Un studiu publicat în British Medical Journal si preluat de dailymail.co.uk releva ca nu mai putin de un sfert din decesele prin boli cardiovasculare ar putea fi prevenite reducând cu doar 10% nivelul colesterolului "rau" din sânge. Putem face acest lucru schimbându-ne obiceiurile alimentare, caci colesterolul este o substanta fabricata de ficat din alimentele ce contin grasimi.

SPERANTA DE VIATA
Studiul publicat în British Medical Journal recomanda sapte alimente anticolesterol care, consumate în mod regulat, scad cu 76% riscul de infarct si accident vascular cerebral. Specialistii care au întocmit aceasta dieta sustin ca ea creste speranta de viata cu sase ani si jumatate în cazul barbatilor si cu cinci ani în cazul femeilor. Unul dintre alimentele recomandate de nutritionisti este pestele. 100 de grame de peste, consumat de patru ori pe saptamâna, scad riscul de boli cardiace datorita acizilor grasi omega 3 ce subtiaza sângele si controleaza ritmul cardiac. Legumele si fructele se afla si ele pe lista alimentelor anticolesterol. Sunt recomandate cinci portii pe zi (sau 400 g). Antioxidantii din legume si fructe mentin tensiunea arteriala la valorile normale, iar fibrele pe care le contin diminueaza absorbtia colesterolului în circulatia sangvina. Din dieta anticolesterol nu trebuie sa lipseasca nici migdalele. Ele contin grasimi mononesaturate, ce scad nivelul colesterolului în sânge. 70 de grame pe zi este cantitatea optima recomandata.

 

Doi-trei catei de usturoi pe zi scad tensiunea arteriala si nivelul grasimilor în sânge, prevenind bolile cardiovasculare. Aceste proprietati se datoreaza alicinei, o substanta cu efect cardioprotector. Un alt aliment anticolesterol este ciocolata neagra, o sursa bogata în antioxidanti. 100 de grame de ciocolata neagra pe zi contribuie la scaderea colesterolului si la reducerea tensiunii arteriale. Pe lista nutritionistilor se afla si vinul rosu, ce contine o cantitate mai mare de antioxidanti fata de cel alb. Antioxidantii dizolva depozitele de grasime, scazând riscul de boli coronariene. Doza recomandata: un pahar mic (150 ml) pe zi.

 


http://www.jurnalul.ro




Dieta anticolesterol - articole medicale - startsanatate