ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dieta mediteraneana te fereste de dementa - articole medicale

Dieta mediteraneana te fereste de dementaUn regim alimentar apropiat de cel mediteranean micsoreaza considerabil riscul de a te alege cu pierderi de memorie si chiar cu Alzheimer si alte tipuri de dementa, arata un nou studiu realizat in SUA.

La polul opus se situeaza persoanele care consuma multe lactate, carne si alcool, chiar in cantitati moderate, relateaza The Telegraph, acest tip de dieta atacand in mod direct creierul.

O abordare mai potrivita este aceea a unei alimentatii care sa includa mari cantitati de legume, fructe, cereale si peste, alimente care au grija de partea din creier care controleaza memoria si procesul gandirii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia din New York au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au impartit mai multi voluntari, 712, in trei grupe, in functie de fidelitatea cu care respectau regimul alimentar de tip mediteranean. Peste 7 ani le-a fost scanat creierul, pentru a se vedea in ce stadiu este acesta.

S-a observat ca cei care se apropiau cel mai mult de cerintele acestui tip de alimentatie erau cu 36% mai paziti de degradarea anumitor regiuni din creier, comparativ cu cei aflati in ultima grupa, cei care mancau cel mai putin nesanatos.

Cei aflati in a doua grupa prezentau un risc cu 21% mai mic de a suferi de dementa sau Alzheimer fata de cei din cea de-a treia grupa.

O alimentatie gresita, ca cea abordata de voluntarii din cea de-a treia grupa, este sinonima pentru organism ca si o presiune arteriala prea mare, au mai explicat cercetatorii.

Dieta mediteraneana are si potentialul de a prelungi speranta de viata a persoanelor deja afectate de dementa sau Alzheimer.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-09-2010/dieta-mediteraneana-te-fereste-de-dementa-993922




Dieta mediteraneana te fereste de dementa - articole medicale - startsanatate