ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dieta pentru imbunatatirea valorii trigliceridelor - articole medicale

Dieta pentru imbunatatirea valorii trigliceridelorTrigliceridele sunt grasimi ce se gasesc in sange si au un rol major in redarea energiei organismului. Valorile ridicate insa influenteaza decisiv riscul producerii atacurilor cerebrale si a aparitiei bolilor cardiovasculare.

Dupa fiecare masa, ficatul proceseaza alimentele consumate, iar excesele calorice (fie ca au drept sursa proteinele, grasimile sau carbohidratii) au ca efect marirea valorii trigliceridelor, la un nivel periculos pentru organism, informeaza healthcastle.com.

Pentru evitarea neplacerilor, incearca sa respecti periodic o dieta corespunzatoare. O viata activa reprezinta sanatatea fizica si mentala a intregului organism. Nu uita de cele 30 de minute de miscare pe zi, care te feresc de afectiuni periculoase.

Fie ca este vorba de mersul pe jos, urcatul scarilor, plimbarile in parc, in aer liber, respecta programul de miscare in fiecare zi.

Alimentatia trebuie atent controlata. Evita grasimile saturate, preluate din carne si branza chiar. Incearca sa gatesti cu mai mult ulei de masline, iar cel de floarea soarelui lasa-l deoparte o perioada.

Fructele nu iti vor lipsi de la nici o masa, dar nici legumele verzi si rosii. Fa-ti provizii de citrice si prune pentru ca alimentatia ta sa fie una sanatoasa. Cerealele, mamaliga, semintele vor fi consumate cel putin o data pe zi.

Nucile pot fi un desert delicios, deci nu evita sa le consumi dupa masa sau chiar la serviciu, dupa pranz. Limiteaza consumul de alcool. Influenteaza decisiv valoarea trigliceridelor, iar specialistii avertizeaza asupra riscurilor la care te poti expune, daca nu iti controlezi atent paharele consumate.

De la nici o masa nu vor lipsi alimente bogate in omega 3. Pestele (sardinele sau heringii), uleiul de peste, nucile, soia sau graul vor face parte din alimentatia ta zilnica.

Controleaza-ti periodic greutatea. Depasirile de peste cinci kilograme iti vor ingreuna metabolismul, iar masurile pentru evitarea posibilelor afectiuni vor fi imediate.

Consulta nutritionistul, caruia ii arati buletinul de analize periodice, pentru a-ti spune care este greutatea ta normala. O dieta pentru imbunatatirea valorii trigliceridelor de doua saptamani, cel putin de doua ori pe an, inseamna un organism intarit, plin de energie.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-02-2009/dieta-pentru-imbunatatirea-valorii-trigliceridelor-939102




Dieta pentru imbunatatirea valorii trigliceridelor - articole medicale - startsanatate