ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dupa gripa aviara si cea porcina, urmeaza cea a focilor? - articole medicale

Dupa gripa aviara si cea porcina, urmeaza cea a focilor?Mai multi cercetatori din SUA au descoperit o noua tuplina de gripa la foci, care ar putea avea efecte dezastruoase asupra sanatatii, inclusiv cea a oamenilor. Virusul numit H3N8 a fost asociat cu moartea unor foci anul trecut in New England.

Cercetatorii sustin ca acest virus ar fi provenit de la pasari si intre timp a evoluat, atacand mamiferele. Cat despre foci, acestea par gazdele perfecte, din moment ce au reactionat la virusul transmis de pasari, in organismul lor acesta suferind mutatii care il fac transmisibil in randul mamiferelor.

Examinarile oameniilor de stiinta au inceput dupa ce 162 de foci au murit in mod misterios in New England, in 2011. In urma unei autopsii s-a descoperit ca cinci dintre mamifere au sfarsit dupa ce au contactat virusul H3N8.

Potrivit BBC, acest virus poate provoca simptome severe si are capacitatea de a viza o proteina care se gaseste in tractul respirator uman.

"Exista un motiv de ingrijorare. Am gasit un virus care poate fi transmis la oameni. Este o combinatie pe care nu am mai intalnit-o pana acum", a declarat Anne Moscona, cercetator la Colegiul Cornell din New York City.

Potrivit acesteia, oamenii nu au fost inca expusi acestui virus, nestiindu-se cum vor reactiona. H3N8 are potentialul de a declansa o pandemie.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/dupa-gripa-aviara-si-cea-porcina-urmeaza-cea-a-focilor-1181824




Dupa gripa aviara si cea porcina, urmeaza cea a focilor? - articole medicale - startsanatate