ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Efectul benefic al alcoolului dispare daca se exagereaza de cateva ori pe an - articole medicale

Efectul benefic al alcoolului dispare daca se exagereaza de cateva ori pe anStudiile au aratat ca alcoolul, in cantitati moderate, este benefic inimii. Insa o cercetare recenta sugereaza ca aceste benficii dispar daca fie si de cateva ori pe an se exagereaza in cate o seara.

Adunand date din 14 studii anterioare, cercetatorii au descoperit ca aceia care consuma mai multe pahare din vreme in vreme, in cate o seara in care au ceva de sarbatorit, sunt cu 45% mai expusi de a suferi de boli coronariene, relateaza Reuters.

Bautul peste masura, din cand in cand, a fost definit ca fiind consumul a 5 sau mai multe pahare de alcool pe zi, in cel putin 12 situatii diferite, de-a lungul unui an.

Bautorii de "calibru mare", cei care consuma mai mult de 5 pahare de alcool zilnic, au fost exlcusi din start din studiu. Studiul arata ca inima nu iarta excesele, fie ele si ocazionale, se mentioneaza in raportul publicat in American Journal of Epidemiology.

Consumul de alcool in cantitati moderate, unul sau doua pahare pe zi, este considerat un obicei sanatos pentru inima. Cei care au acest obicei au o inima mai sanatosa decat cei care se abtin complet de la alcool.

O explicatie ar putea fi aceea ca alcoolul in cantitati moderate ridica nivelul colesterolului bun, are efecte antiinflamatorii asupra vaselor de sange si previne formarea cheagurilor de sange.

Cei care consuma regulat alcool in cantitati mari au tensiunea marita, sunt predispusi la formarea cheagurilor de sange si pot avea aritmie cardiaca.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-19-2010/efectul-benefic-al-alcoolului-dispare-daca-se-exagereaza-de-cateva-ori-pe-an-996639




Efectul benefic al alcoolului dispare daca se exagereaza de cateva ori pe an - articole medicale - startsanatate