ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Elimina zaharul din alimentatie - 5 indulcitori naturali - articole medicale

Elimina zaharul din alimentatie - 5 indulcitori naturaliFoarte multi se intreaba de ce zaharul este un aliment atat de blamat daca face parte din categoria produselor naturale. Ei bine, problema consta in procedurile de rafinare si procesare prin care trece pana la consum. In cadrul acestor etape, zaharul isi pierde proteinele, vitaminele si mineralele.

De asemenea, zaharul ajunge foarte rapid in sange, creeaza o stare de excitare fizica si nervoasa, iar pancreasul secreta mai multa insulina. Dupa, se va instala hipoglicemia, pancreasul va si suprasolicitat, iar in timp si celelalte organe vor avea de suferit.

In plus, zaharul creste inflamatia din corp, agravand afectiuni deja existente. Boli ca diabetul, tulburarile hormonale sau circulatorii, afectiunile cardiace, hipocalcemiile, obezitatea sau chiar cancerul sunt puse pe seama consumului de zahar procesat.

Tocmai de aceea, este necesar sa avem o dieta echilibrata si sa evitam pe cat posibil zaharul, mai ales daca acesta ne agraveaza starea. Ca alternative, avem la indemana indulcitorii sintetici si pe cei naturali.

Despre cei sintetici s-au spus pana acum multe: ca ar fi cancerigeni, toxici si daunatori sanatatii noastre. Studiile in domeniu incearca inca sa gaseasca dovezi clare in acest sens.

Pe de alta parte, indulcitorii naturali par a fi solutia ideala si sigura atunci cand dorim sa evitam consumul zaharului.

Avem la dispozitie numeroase alternative, asa ca citeste mai jos cateva informatii despre cei mai folositi indulcitori naturali:

1. Siropul de stevie

Conform calorii. Din acest motiv, el este recomandat diabeticilor si persoanelor care tin dieta.

Din frunzele de stevie, asemanatoare mentei, se extrage o substanta indulcitoare care contine si vitamina A, vitamina C si magneziu. In comert exista si pudra de stevie, potrivita pentru prepararea prajiturilor.

2. Nectar de agave

Acest tip de indulcitor natural are un indice glicemic mai mic chiar si decat mierea. Este obtinut din seva unei specii de cactus si a fost folosit ca indulcitor mai ales de catre azteci. Impactul nectarului de agave asupra glicemiei este asemanator cu cel al fructozei, asa ca, desi mai bun decat zaharul, se recomanda prudenta si in cantitatile de nectar de agave folosite.

3. Siropul din malt de orz

Folosit cu precadere in Orient si continand 65% maltoza, siropul din malt de orz este un indulcitor natural sanatos, continand proteine si ajutand tranzitul intestinal.

4. Siropul de artar

Este bogat in minerale, fiind recomandat pentru sanatatea intregului organism: imbunatateste sistemul imunitar, ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular si reduce riscul aparitiei cancerului.

5. Mierea

Si mierea are un indice glicemic mic, continand antioxidanti, 80% zahar natural (fructoza si glucoza), vitamine si minerale (vitamina B6, amino acizi, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc etc.), polen si proteine.

Ajuta in diverse afectiuni, stari de depresie, insomnie etc. Are mai putine calorii decat zaharul, dar este mult mai dulce decat acesta, asa ca fii prudent si nu consuma mai mult de 3-5 lingurite pe zi.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/dulciuri/elimina-zaharul-din-alimentatie-5-indulcitori-naturali-1191015




Elimina zaharul din alimentatie - 5 indulcitori naturali - articole medicale - startsanatate