ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Esti ceea ce mananci, asa ca mananca ce trebuie! - articole medicale

Esti ceea ce mananci, asa ca mananca ce trebuie!Viata isi urmeaza cursul, iar anii trec iremediabil. Depinde de tine ca organismul si mintea ta sa nu resimta acesta schimbare mai mult decat trebuie.

Si in acest caz, cea mai buna este preventia, asa ca niciodata nu e prea devreme sa iei atitudine. Daily Mail a realizat un mic ghid al alimentelor sau suplimentelor de care nu trebuie sa uiti daca vrei ca armonia sa fie cuvantul de ordine al existentei tale.

Memorie: uleiul de masline

Acest ingredient natural iti va pastra memoria si inima in buna stare, pentru ca un compus din uleiul de masline, oleocantalul, are capacitatea de a incetini schimbarile ce au loc in creier, care pot duce la boli precum Alzheimer.

Cercetatorii prezic ca acest compus se va folosi la scara tot mai larga in medicamente, pentru prevenirea bolilor degenerative ale creierului.

Se crede ca anumite boli, precum Alzheimer, apar cand proteina numita ADDL ataca neuronii. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Philadelphia, olecocantalul din uleiul de masline actioneaza asupra acestei proteina, facand-o neputincioasa.

Tot despre oleocantal se stie ca este antiinflamator, protejand inima de boli prin marirea colesterolului bun si micsorarea nivelului celui rau.

Oleocantalul se gaseste in cantitati mari mai ales in uleiurile extravirgine, asa ca investeste intr-ul ulei mai bun.

Oase: Vitamina D

Daca persoanele de peste 65 de ani ar lua mai des suplimente de Vitamina D sau ar consuma alimente bogate in aceasta vitamina, caderile si fracturile ar fi ceva de domeniul trecutului, spun cercetatorii de la Harvard. Aceasta vitamina joaca un rol important in pastrarea sanatatii oaselor si a muschilor.

Vitamina D se gaseste in oua, uleiul de peste si ficat, dar poate fi obtinuta si din obtinerea la soare. Cercetatorii de la Harvard au observat ca suplimentele de Vitamina administrate la 10.000 de persoane timp de 30 de ani au scazut cu 20% riscul de cazaturi si fracturi.

Una dintre menirile Vitaminei D este sa ajute calciul sa se fixeze in oase. Din pacate, majoritatea oamenilor au carente la acest capitol.

Sistem cardiovascular: peste gras sau ulei de peste

Acizii grasi omega 3 reduc riscul de boli de inima si stop cardiac, prevenind problemele arterelor. Un studiu publicat in American Journal of Respiratory Care, in cadrul caruia au fost monitorizati 10.000 de pacienti, a concluzionat ca o doza zilnica de 2 grame de ulei de peste, administrata varstnicilor, previne declinul functiilor inimii.

In cazul persoanelor care sufera de boli de inima si care au trecut deja printr-un infarct, suplimentul zilnic de ulei de peste a redus mortalitatea din cauze cardiovasculare cu 30%.

Tot uleiul de peste previne o multitudine de alte afectiuni caracteristice persoanelor in varsta, cum ar fi durerile articulare, imunitatea scazuta si declinul cognitiv.

Tot varstnicii sunt sfatuiti sa manance peste mai gras, precum hering, somon, macrou sau ton de doua ori pe saptamana.

Digestie: fibre

Fa-ti o regula din a consuma cat mai multe fibre poti. O astfel de dieta este perfecta pentru intestine si previne constipatia. Tot fibrele iti tin sub control colesterolul si echilibreaza nivelul de zahar din sange, fiind astfel prietenoase cu inima ta si prevenind diabetul.

Un regim alimentar bogat in fibre te pazeste de cancerul intesinelor. Dupa cum a aratat un studiu publicat de The Lancet, oamenii care consumau un nivel scazut de fibre si care au dublat cantitatea de fibre si-au scazut riscul de cancer colorectal cu 40%.

Pentru mai multe fibre, ocoleste mancarurile procesate si produsele care au trecut prin prea multi pasi pana a fi comercializate. Mananca paine care sa contina seminte, orez brun, seminte, fructe, legume, mai ales pe cele boabe.

Forta: carne

Conform unei cercetari realizate de Universitatea Texas, persoanele in varsta sufera de pierderi de masa musculara, in primul rand din cauza trecerii anilor, dar si din cauza ca nu consuma indeajuns de multa proteina.

Conform studiului publicat in American Journal Of Clinical Nutrition, daca mesele persoanelor de peste 50 de ani ar contine mai multe proteine de origine animala si nu numai, masa lor musculara ar fi mai mare si mai puternica cu aproape 51%.

Intre 16 si 27% dintre adultii varstnici mananca mai putin decat doza zilnica recomandata de proteina animala sau vegetala. Dieteticienii recomanda ca adultii in etate sa manance 1 pana la 1,25 de grame de proteina pe kilogram (conteaza, deci, greutatea corporala). Asta ar duce la peste 60 de grame de proteina zilnic.

Proteinele din peste sau oua sunt de preferat. In timp ce un ou de marime medie contine 6 grame de proteina, branza sau carnea de pui contin 25 de grame de proteina la suta de grame.

Imunitate: usturoi

Pe masura ce trec anii, infectiile lovesc tot mai puternic. Iar o imunitate crescuta se obtine extrem de simplu, doar adaugand usturoi si mirodenii mancarurilor gatite in casa sau salatelor.

Un studiu recent a aratat ca usturoiul consumat zilnic reduce riscul de raceala cu mai mult de jumatate, el actionand ca un antibiotic si lovind in plin o mare varietate de bacterii si virusuri.

Usturoiul este efcient si in ceea ce priveste infectiile gastrointestinale, dar si in cazul ulcerelor stomacale.

Doza zilnica recomandata este de un catel de usturoi, ce poate fi consumat crud sau taiat in feliute fine, care se adauga in mancare.

Vedere: fructe si legume

Alimentele numai bune pentru vedere sunt legumele din familia cruciferelor, morcovii, pepenii, rosiile, ardeii grasi, afinele si vinetele.

Acestea sunt bogate in antioxidanti, carotinoide si luteina. Nu trebuie neglijat nici spanacul, brocoli sau varza.

Vitamina C este, de asemenea, recomandata, spun cercetatorii de la Universitatea Tufts, care au descoperit ca suplimentele de Vitamina C reduc riscul de cataracta cu 77%.

Ai grija ca in alimentatia ta zilnica sa fie macar 100 de grame de legume din cele enumerate, iar dimineata nu ocoli fructele. Brocoli si ardeii grasi sunt o buna sursa de Vitamina C, asa ca incearca sa ii incluzi in salate.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-26-2009/esti-ceea-ce-mananci-asa-ca-mananca-ce-trebuie-931689






Esti ceea ce mananci, asa ca mananca ce trebuie! - articole medicale - startsanatate