ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Excesele care fac rau - articole medicale

Excesele care fac rauMulte acuze aduse produselor alimentare pe care le consumam zilnic s-au nascut din cauza exceselor, a lacomiei, mai bine zis, cu care anumite persoane le consuma, la un moment dat, dupa care declara hotarat ori ca fac rau ori ca ingrasa.

De aici, de la excese si pana la exagerari nu este decat un singur pas. Trebuie sa fim insa foarte atenti sa nu ne lasam prinsi si noi in aceasta capcana, mai mult ridicola decat reala.

Trebuie stiut ca orice exces face rau. Poate ati observat ca la marile sarbatori, garda din spitale se dubleaza. In ciuda faptului ca cetatenii sunt atentionati sa manance si sa bea cu masura, sunt foarte multe persoane care ignora sfaturile crezand ca raul i se intampla altcuiva si nu lui.

Se stie ca alcoolul face rau. Distruge sanatatea, familia, viata, dar nu si cand este consumat cu masura. Masura insa depinde de fiecare in parte. Chiar si medicul recomanda un pahar de bautura, atat cat sa te simti bine, sa-ti dea curaj si dispozitie. In exces, alcoolul devine dusman, unul dintre cei mai temuti.

Despre paine se spune ca ingrasa. Asa o fi, dar nimeni nu te obliga, atunci cand ai in fata o paine calda, aburinda, abia scoasa de la cuptor, s-o mananci pe toata, repede, pe nemestecate, ca si cum cineva din spatele tau ar sta la panda sa ti-o smulga din mana. Painea este o necesitate si nu ingrasa, nu face rau daca este consumata in limite normale. Daca nu te poti abtine, cere-i vanzatoarei sa-ti dea o paine mai veche.

Si despre fructe s-a ajuns sa se spuna ca ingrasa, desi foarte multe dintre ele sunt recomandate in curele de slabire. De regula, fructele sunt dulci si fructoza din compozitia lor, de fapt, un zahar natural si nerafinat, este transformata in deposit de grasimi. Nimeni nu te obliga sa mananci intr-o singura zi un kg de mere sau de portocale.

Recomandarea nutritionistilor de a consuma cate cinci portii de fructe pe zi nu mi se pare nimic altceva decat un indemn la excese. Un mar, o banana sau doua piersici pe zi plus si o salata de legume cred ca sunt suficiente pentru un om normal.

Bauturile energizante au devenit deja o obisnuinta, mai ales in randul tinerilor, in ciuda faptului ca fac rau, ca provoaca adevarate uragane in organism. Primul simptom cauzat de excesul bauturilor energizante este insomnia.

Nu poti sa dormi daca ziua apelezi, din ora in ora, la cafea, la ceai verde, la bauturi racoritoare dulci. Cafeaua are efect energizant asupra organismului, dar nu poate sa inlocuiasca somnul asa cum cred multi.

Ceaiul verde are, de asemenea, cafeina, poate chiar mai multa decat cafeaua. Cine nu-i cunoaste compozitia si bea o ceasca de ceai verde mai tarziu, inspre noapte, va avea, cu siguranta, insomnie. Sunt insa persoane care peste zi beau trei, patru cesti de ceai verde, pe langa cafea si bauturi racoritoare. In acest caz nu se poate vorbi despre un somn normal, sanatos.

Apa minerala carbogazoasa consumata in exces face rau. Pe termen scurt, provoaca balonare si constipatie, pe termen lung poate duce la litiaze renale. Este foarte bine sa ai in casa apa minerala deoarece este energizanta.

In caz de oboseala excesiva sau caldura prea mare, un pahar de apa minerala face minuni, dar nu mai mult. Obisnuinta de a bea numai apa minerala este un exces care imbolnaveste.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/excesele-care-fac-rau-1185396




Excesele care fac rau - articole medicale - startsanatate