ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Exercitii fizice recomandate gravidelor - articole medicale

Exercitii fizice recomandate gravidelorMiscarea in timpul sarcinii este vitala pentru o nastere usoara, fara complicatii si un bebelus sanatos. Intregul sistem circulator este revigorat, iar viitoarea mamica va avea un tonus de invidiat.

Contrar opiniei generale, gravidelor le dauneaza repausul prelungit. Sedentarismul pentru ele semnifica o circulatie a sangelui defectuoasa, probleme la nastere iar fatul ar putea fi afectat, informeaza ayushveda.com .

In primul trimestru de sarcina, viitoarele mamici pot opta pentru aerobic, mersul pe bicicleta sau cu rolele. In al doilea trimestru dansul poate fi exercitiul perfect pentru ele, iar in ultmul trimestru, efortul fizic va fi intensificat.

Pentru ca greutatea corporala a suferit schimbari, este foarte importanta pozitia pe care mamicile o adopta in timpul miscarii. Fara a-si apleca corpul in fata sau pe spate, viitoarea mamica isi va controla atent pozitia pentru a evita eventualele dureri de spate sau umeri.

In aceasta ultima perioada a sarcinii, mersul pe jos este exercitiul fizic perfect pentru ele. Specialistii recomanda 30 de minute de mers pe jos in fiecare zi, in aer liber sau chiar la sosea, doar ca imbracamintea si incaltamintea vor fi adaptate corespunzator.

Comoditatea este foarte importanta. Incaltamintea va fi una adaptata nevoii de miscare a viitoarei mamici, iar o bluza in plus nu strica niciodata. In timpul reprizei de miscare, respiratia va fi atent controlata, iar ritmul va fi unul moderat, fara fortari.

Fatul va fi oxigenat corespunzator, circulatia periferica a mamicii este imbunatatita considerabil, iar efortul zilnic sustinut o va pregati pentru o nastere usoara, fara dureri si complicatii.

Mersul pe jos este si o metoda eficienta pentru eliberarea stresului si emotiilor mamicii, dar si a perioadelor de tristete si depresie, populare in randul multor femei in aceasta perioada.

Nu uita sa iti consulti medicul daca simti orice disconfort in timpul sedintelor tale de miscare. Unele persoane se resimt dupa 30 de minute de mers pe jos, tocmai de aceea sfatul specialistului este absolut necesar.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-13-2009/exercitii-fizice-recomandate-gravidelor-946715




Exercitii fizice recomandate gravidelor - articole medicale - startsanatate