ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Exercitii pentru persoanele cu platfus - articole medicale

Exercitii pentru persoanele cu platfusPentru multe persoane platfusul nu este o problema suparatoare. Piciorul plat insa apare in proportie de 96% la copii de pana la patru ani si tocmai de aceea parintii vor sa gaseasca o modalitate simpla de a evita neplacerile de mai tarziu ale micutului.

Nu este o problema dureroasa si ea apare ca urmare a unui dezechilibru intre solicitarea si rezistenta structurii osoase. Piciorul plat poate impiedica purtarea oricarui pantof, in special tocurile, dar este si un impediment atunci cand practici un sport de performanta sau chiar la antrenamente fizice simple, informeaza hubpages.come.

Specialistii americani recomanda cateva exercitii utile pentru intarirea musculaturii si elasticitatii din zona piciorului. La o varsta inaintata platfusul nu poate fi vindecat, dar in cazul copiilor, este posibila remodelarea osoasa prin intermediul acestor exercitii.

Foloseste-ti cat mai mult degetele de la picioare. Poti arunca pe jos alune, creioane, bomboane, iar cu degetele picioarelor, pe rand, le vei ridica de jos. Dupa ce te-ai obisnuit cu exercitiul, incearca sa iei mai multe obiecte deodata.

Dupa ce le-ai strans intr-un loc, incearca sa vezi cat de departe le poti arunca, bineinteles folosindu-te doar de degetele de la piciorul cu platfus. Incearca sa strangi sau sa strivesti aluna cu degetele si nu te opri decat dupa 20 de repetitii.

Vei trece la urmatorul set, in care vei solicita musculatura prin mers. Incearca sa iti lasi alternativ greutatea corporala mai intai pe varf, apoi pe calcai, incet, fara sa te grabesti.

Aseaza piciorul pe doua carti si ridica din degete atat cat poti. Repeta de 20 de ori exercitiul fara sa te grabesti, pana simti ca intreaga musculatura a piciorului lucreaza.

Dupa ce ai terminat aceste exercitii simple, te poti relaxa mergand pe varfuri. Dupa doua zile vei incepe din nou antrenamentul, iar in cateva luni, copii pot observa primele schimbari vizibile, iar adultii vor simti o imbunatatire a elasticitatii piciorului.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-27-2010/exercitii-pentru-persoanele-cu-platfus-990617




Exercitii pentru persoanele cu platfus - articole medicale - startsanatate