ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Fardurile femeilor sunt expirate, in medie, de 4 ani - articole medicale

Fardurile femeilor sunt expirate, in medie, de 4 aniMajoritatea femeior par sa nu realizeze pericolul pe care il constituie fardurile expirate, arata un sondaj recent, care a scos la iveala faptul ca, in medie, obiectele care fac parte din trusa lor cosmetica sunt expirate de cel putin 4 ani.

Cu cat stau mai mult in trusa, cu atat mai multe bacterii se infiltreaza in ele, in cele din urma ajungand pe fata si cauzand iritatiile si infectiile, relateaza Daily Mail. La fel ca si mancarea, fardurile au un termen de garantie, dupa care pot deveni periculoase.

Mascara, de exemplu, poate ajunge sa fie impanzita de bacterii, care odata ajunse pe gene pot avea ca urmare conjunctivita.

Asta, chiar daca se recomanda ca mascara sa nu fie folosita timp de mai mult de 6 luni de la momentul in care a fost deschisa. Majoritatea femeilor se folosesc de rimel, in medie, un an.

Sondajul, realizat in Marea Britanie, a aratat ca exista si femei care nu renunta la anumite obiecte din trusa cosmetica chiar daca acestea sunt expirate de 15 ani.

Cat despre rujul expirat, acesta poate cauza uscaciunea buzelor, iritarea lor si chiar aparitia basicilor, cu senzatie de arsura si mancarime. Pensulele si buretii sunt un cuib perfect pentru microorganisme, putand cauza herpesul, impetigo si alte boli infectioase.

In urma cu 5 ani, Uniunea Europeana a cerut ca toate produsele cosmetice sa aiba inscrisa pe eticheta data expirarii. Din pacate, conform recentului sondaj, 89% dintre femei nu stiu ca pe produs se afla acaesta informatie sau nu pot citi, scrisul fiind foarte mic.

Fardurile de ochi si obraz nu ar trebui tinute mai mult de 18 - 24 de luni. Cu tpoate acestea, exista femei care le pastreaza si folosesc 180 de luni, respectiv 15 ani. Rujul, cu o perioada de valabilitate de doi ani, este pastrat, de obicei, timp de 10 ani.

72% dintre femeile intervievate recunosc ca nu-si spala niciodata bureteii sau pensulele. Parfumul, care n-ar trebui tinut mai mult de 36 de luni, este tinut, in realitate, timp de 96 de luni.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-25-2010/fardurile-femeilor-sunt-expirate-in-medie-de-4-ani-998042




Fardurile femeilor sunt expirate, in medie, de 4 ani - articole medicale - startsanatate