ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Femeile nu primesc tratament pentru a preveni fracturile oaselor - articole medicale

Femeile nu primesc tratament pentru a preveni fracturile oaselorFemeile care au suferit o fractura nu primesc un tratament de prevenire a alteia, se arata intr-un studiu al Universitatii Cambridge.

In urma unui studiu, facut asupra a 1.600 de femei care s-au prezentat la o clinica de specialitate cu o fractura, s-a demonstrat ca aproximativ 31% dintre acestea au suferit o fractura anterioara, informeaza BBC.

Cu toate acestea, numai putin peste 25% dintre acestea au urmat tratamente de protectie a oaselor in urma primelor fracturi.

In cadrul procesului de imbatranire poate aparea osteoporoza, o afectiune din cauza careia oasele devin fragile si se rup usor. Cele mai afectate sunt coloana vertebrala, incheieturile si soldurile.

Femeile prezinta un risc mai mare de a suferi fracturi dupa menopauza.

"Cineva trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru a decide daca un pacient ar trebui sa fie tratat", spune profesorul Julie Compston, liderul studiului.

Potrivit ultimului studiu, 526 din 1.641 de femei care s-au prezentat la o clinica cu o factura au suferit o alta in trecut. 27% dintre acestea au luat suplimente de calciu sau vitamina D.

Dintre persoanele de peste 75 de ani, doar 45% au beneficiat de terapie care sa le protejeze oasele.

"De asemenea, pacientii trebuie sa fie mai bine informati daca au nevoie de tratament", a mai spus Julie Compston.

Profesorul Steve Field, presedinte al Royal College of GPs, spune ca aceste medicamente sunt foarte importante, insa exercitiile si dieta au si ele un rol foarte important.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-01-2009/femeile-nu-primesc-tratament-pentru-a-preveni-fracturile-oaselor-938342




Femeile nu primesc tratament pentru a preveni fracturile oaselor - articole medicale - startsanatate