ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Forma corpului tradeaza predispozitia spre dementa - articole medicale

Forma corpului tradeaza predispozitia spre dementaFemeile cu corpul in forma de mar, cu grasime abdominala, nu risca doar accidente vasculare, ele avand si o predispozitie mai mare decat media la dementa.

Concluzia apartine cercetatorilor de la Universitatea Gothenburg din Suedia, care au monitorizat 1.500 de voluntare. Potrivit acestora, cele mai expuse sunt femeile al caror mijloc este mai mare decat soldurile, ele avand o predispozitie dubla la dementa, conform Daily Mail.

Practic, riscul care le paste pe aceste femei este acela ca, daca reusesc sa supravietuiasca accidentelor vasculare sau stopului cardiac pana la 70 de ani, riscul de a se imbolnavi de dementa este foarte mare.

Studiul, publicat in jurnalul Neurology, a demarat in anii '60, durand 32 de ani. 161 de femei din lotul de voluntare au ajuns sa sufere de dementa, 75 de ani fiind media de varsta la care au fost diagnosticate.

Alte studii au mai aratat ca un indice de masa corporala mare este de asemenea legat de un risc mare de dementa. Statisticile arata ca una din 20 de persoane de peste 65 de ani va ajunge sa sufere de dementa. Doar in Marea Britanie sunt 600.000 de bolnavi, iar acest numar se va dubla in urmatorii 30 de ani.

Femeile cu corpul in forma de mar, care tind sa acumuleze grasimea in zona abdominala, prezinta un risc de boli de inima de 70% si un risc de diabet de tip 2 care ajunge la 80%.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-25-2009/forma-corpului-tradeaza-predispozitia-spre-dementa-959664




Forma corpului tradeaza predispozitia spre dementa - articole medicale - startsanatate