ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Fructe si legume care potolesc setea - articole medicale

Fructe si legume care potolesc seteaNu trebuie sa ignoram indemnul pe care-l tot auzim la radio sau televizor, acela de a bea zilnic doi litri de apa. Fara apa nu exista viata, iar lipsa apei din organism poate provoca mari probleme de sanatate.

Doar apa astampara setea, dar sunt si alimente, precum fructele si legumele, care contin apa, una speciala, binefacatoare pentru ca e plina de vitamine si saruri minerale.

Marul taie setea mai ales in zilele caniculare si amageste foamea pana la ora mesei. Tine merele in frigider, in cutia de jos, si mananca-le cu tot cu coaja. Ai sa intelegi importanta acestui fruct stiind ca este cel mai consumat fruct de pe glob si primul aliment care se da nou-nascutului cand se trece la diversificarea alimentatiei.

Fie ca se numeste harbuz - in Moldova - sau lubenita - in partea de sud a tarii -, din iulie, de cand incepe a se coace, si pana tarziu, in toamna, pepenele rosu poate fi gasit in piete, magazine sau in gramezi uriase pe marginea drumurilor asteptandu-si rabdator cumparatorii.

Pepenele rosu contine apa, cam 95%, dar si magneziu, potasiu, calciu si sodiu. Fructul este perfect pentru zilele calduroase de vara si te poate ajuta sa echilibrezi pierderile de lichide din organism.

Piersicile sunt printre cele mai racoritoare si energizante fructe ale verii, si nu numai. Aduse de departe, le gasesti in supermarchet pe tot parcursul anului. Zemoase, dulci si cu un aport caloric moderat, de numai 40 calorii la 100 de grame, piersicile sunt cele mai indicate fructe pentru remineralizarea organismului, mai ales dupa o zi obositoare, incarcata de stres. O piersica are 87% apa asa ca poate inlocui apa cu succes.

Castravetii sunt o importanta sursa de apa extrem de pretioasa, filtrata natural, vitamine si saruri naturale, si ma refer, mai ales, la castravetii de gradina, cei mici si "bubosi" care toamna se pun la murat. Castravetii au in compozitie cam 95% apa si, pa langa vitamine si minerale, cum ar fi potasiul, magneziul si calciul, au si enzime benefice pentru digestie.

Rosiile contin 90% apa, sunt energizante si racoritoare, mai ales sub forma de suc. Indiferent insa ca le consumi ca atare cu unt sau branza, sub forma de salata ori gatite, in mancare, rosiile contin licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, un puternic antioxidant care are capacitatea de a proteja eficient organismul de cancer, de bolile cardiovasculare si de procesele degenerative, de intoxicatii si tulburari de metabolism. De asemenea, licopenul, considerat un intaritor al oaselor, previne aparitia osteoporozei.

Daca pleci la drum lung si ti-e incomod cu bidonul de apa, atunci pune in bagaj cativa struguri, piersici sau mere. In afara de faptul ca-ti potolesc setea ca si un pahar de apa, sunt mari furnizoare de vitamine si minerale, necesare pentru buna functionare a organismului.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/fructe-si-legume-care-potolesc-setea-1191415




Fructe si legume care potolesc setea - articole medicale - startsanatate