ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Fructele de culoare inchisa, adevarate farmacii naturale - articole medicale

Fructele de culoare inchisa, adevarate farmacii naturaleFructele si legumele negre, de fapt o culoare intermediara, intre indigo, negru si visiniul cel mai inchis contin resveratrol, un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.

Astfel, resveratrolul se gaseste in agudele negre, in strugurii negri si samburii de struguri negri si albi, in vinul rosu ori negru, mure, corcoduse negre, prune de culoare inchisa, coacaze negre, afine, mere inchise la culoare.

Resveratrolul din compozitia fructelor este o substanta antitumorala care incetineste cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le si opreasca, stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare. Consumul de fructe si legume inchise la culoare, cele care contin resveratrol, scade nivelul colesterolului rau si creste nivelul celui bun.

Aceasta substanta, de altfel, o minune de antioxidant, mentine capacitatea de functionare normala a trombocitelor, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatind astfel, circulatia sangelui, arterele ramanand elastice. Are un puternic efect antiinflamator si antibacterian, mentine elasticitatea si fermitatea pielii, impiedica in acest fel, imbatranirea prematura.

Resveratrolul este, de asemenea, un bun antialergic, recomandat si persoanelor care sufera de astm bronsic, tot o forma de alergie. In acest caz, vindecarea se produce in timp, de obicei intr-un an, un an si jumatate, de aceea trebuie foarte multa rabdare si incredere, dar si renuntarea la tot ce inseamna fast-food, bauturi racoritoare dulci si energizante, conserve, salamuri, afumaturi si alte "delicii" culinare ale timpului in care traim, pline de conservanti si chimicale.

In plus, resveratrolul din fructele enumerate mai sus imbunatateste capacitatea memoriei, creste rezistenta organismului la stres, scade nivelul glicemiei, echilibreaza tensiunea arteriala, imbunatateste vederea, blocheaza procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central.

Sigur ca industria farmaceutica a reactionat indata si a iesit pe piata cu capsule si comprimate cu resveratrol, la preturi ametitoare. Trebuie stiut insa, ca niciun produs de sinteza nu va avea, niciodata, efectul pe care-l are substanta dintr-un produs natural.

Ca sa te bucuri de efectele acestui minunat antioxidant, tot ce trebuie sa faci e sa consumi fructe de culoare inchisa. Tarabele din piete sunt pline de struguri negri si prune. Au inceput, de asemenea, sa apara, e drept, cam timid, deocamdata, si fructele de padure de culoare inchisa. Macar saptamanal fa cate un drum in piata si aprovizioneaza-te cu fructe care-ti pot oferi sanatate, energie si protectie impotriva infectiilor, mai mult decat o farmacie.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/fructele-de-culoare-inchisa-adevarate-farmacii-naturale-1185804




Fructele de culoare inchisa, adevarate farmacii naturale - articole medicale - startsanatate