ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Fructele de mare protejeaza de atacul de cord - vezi cum te ajuta fiecare - articole medicale

Fructele de mare protejeaza de atacul de cord - vezi cum te ajuta fiecareO portie de fructe de mare pe saptamana scade riscul de atac de cord la jumatate, arata un studiu recent.

Indiferent ca e vorba de crevete, homari, calmari, scoici, toate au la fel de multe vitamine si minerale ca somonul sau codul, continand si acizi grasi omega 3, esentiali pentru sanatatea inimii, relateaza alimente cumparate de la fast-food, care sunt bogate in colesterol si grasimi saturate, majoritatea fructelor de mare nu cresc nivelul colesterolului in organism. Indicat este ca acestea sa fie consumate proaspete, pentru ca varietatile congelate contin mai mult sodiu, nociv pentru organism.

Homarii, in special, au o concentratie mare de proteine si omega 3, continand, in concentratii mici, si seleniu, crom, calciu, cupru, zinc, minerale si antioxidanti ce isi dau aportul la scaderea presiunii sangvine. Totusi, crustaceele ar trebui consumate cu moderatie, pentru ca acestea contin colesterol.

Calmarii, pe langa concentratia mare de proteine si omega 3, contin si cupru, zinc, vitamina B si iod. Alimentele ce contin cupru ajuta la o mai buna absorbtie, stocare si metabolizare a fierului si la formarea de globule rosii in sange.

Stridiile contin proteine, zinc, omega 3 si un nivel scazut de colesterol. Contin, se asemenea, un aminoacid care imbunatateste starea de spirit si scade stresul. Au mai mult zinc decat alte alimente si chiar fructe de mare, ceea ce ajuta sistemul reproducator si sanatatea sexuala in general, mai ales in cazul barbatilor.

Midiile contin seleniu, fier, acid folic, Vitamina A, B, zinc si iod, cel din urma benefic tiroidei lenese. Au cel mai mare nivel de omega 3 dintre toate fructele de mare, fiind bogate si in acid folic si Vitamina B12, nutrienti care ajuta in caz de oboseala si confuzie.

Scoicile nu contin grasimi saturate si sunt sarace in calorii. Si ele au un nivel mare de proteine si omega 3, fiind o buna sursa de Vitamina B, magneziu si potasiu.

Crevetele este bogat in Vitamina B12, necesara diviziunii celulare, si seleniu, benefic sistemului imunitar si tiroidei.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/fructele-de-mare-protejeaza-de-atacul-de-cord-vezi-cum-te-ajuta-fiecare-1176662




Fructele de mare protejeaza de atacul de cord - vezi cum te ajuta fiecare - articole medicale - startsanatate