ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Fructele verii - pepenele rosu - articole medicale

Fructele verii - pepenele rosuFie ca se numeste harbuz - in Moldova - sau lubenita - in partea de sud a tarii -, din iulie, de cand incepe sa se coaca, si pana tarziu, in toamna, pepenele rosu poate fi gasit in piete, magazine sau in gramezi uriase pe marginea drumurilor asteptandu-si rabdator cumparatorii.

Pe langa faptul ca este un fruct hranitor, racoritor, un energizant puternic, mai ales in zilele caniculare, pepenele rosu poate usura simptomele unor afectiuni precum astmul, arteroscleroza, diabetul, cancerul de colon sau artrita, poate fi o bariera impotriva radicalilor liberi, responsabili de ingrosarea vaselor de sange si aparitia bolilor cardiovasculare.

Prin anii '90, pentru prima data, se vorbea despre licopen, o substanta nou descoperita, de fapt un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant, care se gaseste in fructele si legumele de culoare rosie, avand un rol esential in prevenirea si chiar tratarea multor afectiuni ale organismului, cum ar fi cancerul de san, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii odata cu imbatranirea, cataracta, bolile cardiovasculare.

Cel mai ridicat nivel de licopen se gaseste in pepenele rosu, rosii, ardei iuti rosii, grepfrut rosu, sfecla rosie, ridichi, mere rosii, struguri rosii si vin, piersici si caise.

Pepenele rosu are cea mai mare concentratie de licopen comparativ cu oricare alta leguma sau alt fruct proaspat. Culoarea rosie a pepenelui este data tocmai de licopen, acest antioxidant puternic.

Pe langa licopen, pepenele rosu este o sursa bogata de vitamine si minerale, atat de necesare pentru sanatatea organismului nostru. Vitamina A este importanta pentru sanatatea ochilor. Vitamina B6 este folosita de organism pentru a produce substante chimice la nivelul creierului, precum serotonina, dopamina si melatonina, care ajuta in combaterea anxietatii si panicii. Vitamina C intareste sistemul imunitar, cel care protejeaza organismul de virusi si infectii.

Potasiul din compozitia pepenelui rosu este necesar pentru mentinerea echilibrului de apa din corp si din interiorul celulelor. O portie de pepene rosu, cam cat ar incapea in doua cesti, asigura cam zece la suta din necesarul zilnic de potasiu recomandat. Persoanele care sufera de carcei ori crampe musculare au un nivel scazut de potasiu, care poate fi echilibrat consumand, zilnic, pepene sau alte alimente care au potasiu in compozitie.

Persoanelor care sufera de rinichi, dar nu si celor care au insuficienta renala, chiar si medicul care-i ingrijeste le recomanda sa faca o cura de pepene rosu, de zece zile pe luna, din iulie si pana in septembrie sau octombrie, cat e sezonul lor.

Pepenele rosu se recomanda, de asemenea, si pentru tratarea reumatismului. Doua felii de pepene dimineata ajuta la eliminarea apei excesive din organism si totodata a toxinelor.

Pepenele rosu nu ingrasa, valoarea sa nutritionala este aproape nula, de aceea este indicat la eliminarea kg in plus. Persoanele care vor sa slabeasca pot consuma fara probleme, pana la doua kg de pepene pe zi.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/fructele-verii-pepenele-rosu-1183297




Fructele verii - pepenele rosu - articole medicale - startsanatate