ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Hrana inimii - articole medicale

Hrana inimiiBolile cardiovasculare apar ca urmare a actiunii unor factori de risc cum sunt tensiunea arteriala ridicata, un nivel mare al colesterolului, glicemiei, obezitate ori fumat. Pentru evitarea acestor probleme, hraneste-ti inima in fiecare zi cu alimente care favorizeaza functionarea ei normala.

Ceaiurile, legumele si fructele proaspete fac minuni pentru inima ta in special in perioadele foarte stresante. Pentru a elimina factorii de risc, limiteaza consumul de sare, cafea si renunta la fumat, informeaza webmd.com.

Ceaiul de dimineata este foarte important pentru sanatatea inimii tale. Incearca salvia, rozmarinul sau cimbrul care au multe proprietati antioxidante si te protejeaza de riscul aparitiei diabetului, infarctului sau hipertensiunii.

Afinele si ciresele sunt si ele recomandate pentru hrana inimii tale. Contin magneziu si au multe proprietati antioxidante. Mai mult, ajuta la mentinerea valorii normale a colesterolului si glicemiei.

Vinul rosu este foarte bun pentru inima. Un pahar de vin rosu seara, inainte de culcare imbunatateste circulatia sangelui si face minuni pentri inima ta. Evita insa excesele de alcool, complet daunatoare.

Somonul si tonul sunt perfecte pentru inima ta. Sunt bogate in acizi grasi omega 3 care asigura un ritm cardiac normal si te protejeaza impotriva infarctului. La fel si uleiul de masline extravirgin care il poate inlocui cu succes pe cel de floarea soarelui.

Alunele, arahidele si nucile sunt bogate in fibre si pot inlocui cu succes grasimile nesanatoase din alimentatie. Contin si o cantitate mare de vitamina E si reduc riscul aparitiei infarctului.

Soia poate fi inclusa in dieta persoanelor care vor sa evite bolile cardiovasculare. Ajuta la normalizarea valorii trigliceridelor si poate fi considerata hrana perfecta pentru inima ta.

Portocalele sunt fructele cele mai recomandate pentru imbunatatirea activitatii cardiace. La fel si legumele verzi, bogate in potasiu si magneziu, minerale care ajuta la normalizarea colesterolului.

Cerealele sunt foarte importante pentru hrana completa a inimii, in special orzul si ovazul. Iaurtul asigura necesarul de calciu pentru inima ta, prin controlul atent al tesniunii arteriale. Cafeaua este si ea un bun energizant pentru inima, dar consumata doar dimineata si in cantitati mici.

Condimentele mancarii au acelasi efect. Chili si piperul sunt cele mai recomandate condimente pentru mancarea ta. Nu se recomanda insa persoanelor hipertensive, a caror stare de sanatate se poate inrautati.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-26-2010/hrana-inimii-998310




Hrana inimii - articole medicale - startsanatate