ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Infectiile post-operatorii, cauzate de germenii proprii ai bolnavului - articole medicale

Infectiile post-operatorii, cauzate de germenii proprii ai bolnavuluiNu doar medicii trebuie sa se dezinfecteze cu foarte mare atentie inainte de procedurile chirurgicale ci si pacientii, multe dintre imbolnavirile care se produc in perioada de convalescenta fiind cauzate de germenii proprii ai bolnavului.

Conform unui studiu dat recent publicitatii, o mare parte dintre infectiile grave care apar dupa terminarea unor operatii sunt cauzate de bacteriile care se afla in special la nivelul pielii sau in cavitatile nazale ale pacientului, informeaza AP.

Astfel, s-a constatat ca simpla dezinfectare a zonei in care se face incizia nu este suficienta. Statisticile arata ca numai in SUA, circa jumatate de milion de pacienti sufera de infectii post-operatorii, in special bacteriene.

"Multi dau vina pe personalul medical fara sa inteleaga ca in multe situatii cauzele producerii acestor infectii nu sunt externe ci interne", a declarat medicul Robert Weinstein, de la spitalul Cook County's Stroger din Chicago.

In aceste conditii, cercetatorii americani testeaza noi tipuri de antiseptice care vor putea fi folosite in viitorul apropiat in locul binecunoscutelor preparate pe baza de iod pentru mai buna dezinfectare a organismului celui aflat pe masa de operatie.

Unul dintre aceste noi antiseptice este deja utilizat in Olanda, expertii sustinand ca el poate reduce cu pana la 40% riscul de infectii post-operatorii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-09-2010/infectiile-post-operatorii-cauzate-de-germenii-proprii-ai-bolnavului-986128




Infectiile post-operatorii, cauzate de germenii proprii ai bolnavului - articole medicale - startsanatate