ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Internetul ii poate ajuta pe batrani sa se fereasca de dementa - articole medicale

Internetul ii poate ajuta pe batrani sa se fereasca de dementaPersoanele in varsta care folosesc internetul pentru a cauta diverse informatii au o activitate cerebrala crescuta care incetineste sau stopeaza declinul legat de varsta, care poate duce la dementa, potrivit cercetatorilor americani de la Universitatea din California.

Cercetatorii care au folosit tehnica de imagistica prin rezonanta magnetica functionala pentru a scana creierul persoanelor implicate in studiu au descoperit ca folosirea internetului stimuleaza mintea mai puternic decat cititul, iar efectele continua mult timp dupa incheierea activitatii.

"Am descoperit ca pentru persoanele in varsta cu experienta minimala, cautarile pe internet chiar si pentru o perioada scurta de timp pot schimba modelele de activitate a creierului si pot spori functionarea acestuia", potrivit lui Gary Small, profesor de neuro-stiinta si comportament uman la Universitatea din California, informeaza Times Online.

In cadrul cercetarii, Small si colegii sai au lucrat cu 24 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 55 si 78 de ani. Jumatate dintre ei foloseau internetul mult, iar ceilalti aveau putina experienta in domeniu. Potrivit cercetatorilor, folosirea internetului stimuleaza celulele cerebrale, facandu-le mai active.

"Cautarea online poate fi o forma simpla de exercitiu pentru creier care poate fi folosita pentru cresterea perceptiei la adultii in varsta", potrivit cercetatorului Teena Moody. Aceasta crede ca internetul provoaca creierul mai mult decat cititul deoarece oamenii trebuie sa faca mai multe lucruri deodata, precum retinerea unei informatii importante simultan cu evaluarea informatiei de pe ecran si extragerea unor parti text.

Potrivit cercetatorilor, creierul este similar cu un muschi, astfel ca devine din ce in ce mai sanatos pe masura ce este folosit mai mult.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-18-2009/internetul-ii-poate-ajuta-pe-batrani-sa-se-fereasca-de-dementa-923291




Internetul ii poate ajuta pe batrani sa se fereasca de dementa - articole medicale - startsanatate