ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Invata cum sa iti protejezi articulatiile - articole medicale

Invata cum sa iti protejezi articulatiileArticulatiile reprezinta partile din corp in care se intalnesc oasele. Acestea sunt foarte sensibile la uzura, deteriorare si artrita. Daca vei avea grija de corpul tau, vei grija si de articulatiile tale.

Foarte multi dintre noi petrecem o mare parte din zi la birouri acoperite de tastaturi, monitoare si mouse-uri. Incearca sa gasesti o pozitie comoda, te sfatuieste How Stuff Works.

Nu iti lua un scaun nici prea inalt, nici prea mic, astfel incat sa poti scrie fara sa te chinui. Asigura-te ca antebratele si coatele stau confortabil. Biroul trebui sa fie in asa fel incat sa nu iti resfranga miscarile naturale, astfel incat sa iti poti misca picioarele fara sa te lovesti de peretii acestuia.

Pozitia corpului este foarte importanta pentru a mentine articulatiile sanatoase. Nu trebuie sa pui o carte pe cap si sa mergi prin camera, insa este bine sa stai cat mai drept.

Nu abuza de corpul tau. Incearca sa mentii o balanta intre miscare si repaus. Daca vei lucra prea mult fara sa faci pauza, articulatiile tale vor intra in greva. Nici sa stai foarte mult in picioare nu este recomandabil.

Daca ai grija de articulatiile tale, vei arata ca ai grija de spiritul tau. Fa o baie calda si realateaza-te.

Rasfata-te cu un masaj. Sa mergi la un salon si sa ai parte de un masaj regesc este minunat, insa si cel facut singur iti va ajuta articulatiile. O alta varianta este acupuntura. De asemenea, in afara mentinerii intr-o forma sanatoasa a articulatiilor, acupunctura te va ajuta foarte mult sa iti relaxezi muschii.

Atunci cand vrei sa ridici ceva de jos, indoaie-ti soldurile si genunchi pentru a-ti proteja vertebrele coloanei.

Greutatea corpului joaca un rol important in mentinerea unor articulatii sanatoase. Atunci cand urci scarile, genunchii suporta o greutate de cinci ori mai mare decat a corpului. Incearca sa mananci cat mai natural si sa ai o greutate potrivita pentru inaltimea ta.

Daca esti un mare bautor de cafea, incearca sa renunti sau macar sa reduci. Cafeina slabeste oasele, iar acest lucru duce la articulatii cu probleme.

Intinde-te in fiecare zi. Nu trebuie sa fie un maraton al intinderii, insa timp de cateva secunde joaca-te cu degetele, incheieturile si gleznele.

Poarta-te potrivit varstei tale. Daca ai o varsta inaintata, nu uita acest lucru si nu incerca sa te porti ca la jumatatea varstei.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/08-15-2009/invata-cum-sa-iti-protejezi-articulatiile-853724




Invata cum sa iti protejezi articulatiile - articole medicale - startsanatate