ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Joburile de birou, in cazul barbatilor, predispun la cancer de prostata - articole medicale

Joburile de birou, in cazul barbatilor, predispun la cancer de prostataBarbatii care lucreaza la birou sunt mai predispusi decat ceilalti sa se imbolnaveasca de cancer la prostata, spun cercetatorii.

Cei care petrec mult timp asezati, la serviciu, sunt cu 30% mai predispusi sa se imbolnaveasca, spre deosebire de cei care au joburi ce presupun miscarea sau activitatea fizica, relateaza Daily Mail.

Cercetarea, care a presupus monitorizarea a 45.000 de barbati cu varste cuprinse intre 45 si 79 de ani, a conchis ca cei care isi petrec jumatate din ziua de munca asezati au un risc cu 20% mai mic de a face cancer de prostata, in comparatie cu cei care lucreaza de pe scaun intreaga zi.

Conform studiului publicat in British Journal of Cancer, conteaza si cata miscare fizica faci daca incerci sa te feresti de aceasta boala. Astfel, barbatii care merg sau pedaleaza timp de mai mult de o ora au un risc cu 14% mai mic de a se imbolnavi, spre deosebire de cei care fac aceleasi activitati doar 4o de minute sau mai putin, zilnic.

Desi miscarea este importanta in general, pentru o stare de sanatate buna, este mia cu seama esentiala in preventia acestei boli, fapt care nu se stia pana acum.

Iar cea facuta in tinerete si la jumatatea vietii este mai cu seama importanta, dupa cum au explicat cercetatorii de la Institutul Karolinska din Suedia,c ei care au realizat acest studiu. Se presupune ca miscarea afecteaza anumiti hormoni asociati cu cancerul, printre care si testosteronul.

Studiile anterioare au demonstrat ca o dieta bogata in fructe si legume micsoreaza riscul de cancer de prostata.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-29-2009/joburile-de-birou-in-cazul-barbatilor-predispun-la-cancer-de-prostata-935404




Joburile de birou, in cazul barbatilor, predispun la cancer de prostata - articole medicale - startsanatate