ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

La ce sunt bune condimentele? - articole medicale

La ce sunt bune condimentele?Pe langa oferirea unui gust deosebit, condimentele au un rol important si pentru sanatatea noastra.

Majoritatea condimentelor sunt bogate in vitamine. De exemplu, vitamina C se poate gasi in patrunjel, hrean, ardei iute, nucsoara, marar si leustean, scrie Zerocalorii.ro.

Usturoiul, ceapa si piperul negru macinat contin antioxidanti, avand chiar efecte antibacteriene.

In patrunjel se gaseste de patru ori mai multa vitamina C decat in portocala si mai mult fier decat in spanac, dar contine si calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod si un aminoacid numit histidina, care incetineste dezvoltarea tumorilor.

Scortisoara creste capacitatea corpului de a asimila vitamina C, fierul, magneziul si vitamina K. De asemenea, imbunatateste activitatea sistemului digestiv.

Cimbrul contine vitamina K, fier, mangan si calciu, dar si uleiuri volatile, printre care se numara timolul, datorita caruia poate fi folosit ca antiseptic.

Piperul este considerat unul dintre cele mai sanatoase condimente, avand efecte pozitive asupra tractului digestiv. De asemenea, este o sursa de vitamina A, calciu, cupru, vitamina K, fier, magneziu si potasiu.

Frunzele de marar contin estrogen, care incetineste procesul de imbatranire. Rozmarinul contine vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu si potasiu.

Putin chilli creste usor catabolismul grasimilor, reduce colesterolul si are un efect slab asupra tesutulu adipos. Utilizat in exces, insa, poate duce la cancer gastric.

De asemenea, folosit in exces, piperul este un iritant puternic, in timp ce patrunjelul contine oxalati, care blocheaza absorbtia fierului.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/05-20-2009/la-ce-sunt-bune-condimentele-758259




La ce sunt bune condimentele? - articole medicale - startsanatate